17:54 08.12.2016

МВФ підтвердив низьку ймовірність надання Україні 4-го транша до кінця року

2 хв читати
МВФ підтвердив низьку ймовірність надання Україні 4-го транша до кінця року

Міжнародний валютний фонд (МВФ) підтвердив низьку ймовірність надання Україні четвертого кредитного транша в рамках програми EFF до кінця поточного року.

"Це малоймовірно", - відповів офіційний представник МВФ Джеррі Райс на запитання під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер.

"Ми продовжуємо працювати. Ми всіляко допомагаємо нашим членам у якнайшвидшому досягненні цілей, закладених у програмі співробітництва", - прокоментував обставини Д. Райс.

Як повідомлялося, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,25 млрд) з першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,65 млрд) і зменшення квартальних траншей в 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні 2016 року переговори про продовження фінансування відновилися, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня.

Згідно з переглянутим графіком виділення фінансування, подальше виділення коштів зарлановано щоквартально за підсумками виконання критеріїв ефективності, зокрема, четвертий транш у розмірі $1,3 млрд – в середині листопада 2016 р.. Найбільший транш заплановано в першому кварталі 2017 року – понад $1,986 млрд, після чого розмір двох наступних буде скорочено до $1,33 млрд, а решти п'яти – до $735 млн.

Однак Україна поки що значно відстає від строків виконання критеріїв ефективності, зафіксованих в оновленому при отриманні третього транша меморандумі про економічну і фінансову політику.

За підсумками роботи Києві в період з 13 до 17 листопада місія Фонду зробила заяву про надання Україні додаткового часу для виконання поточного етапу програми EFF. "Незважаючи на успіхи, владі потрібен додатковий час для реалізації напрямів політики з метою забезпечення середньострокової податково-бюджетної стійкості, зокрема прийняття бюджету на 2017 рік у відповідності з цільовими показниками програми, забезпечення фінансової стабільності, а також подолання корупції. Дискусії з цих напрямів триватимуть", - наголошується в заяві місії.

Крім того, МВФ очікує від влади України більш активних дій у боротьбі з корупцією, зокрема, притягнення до відповідальності високопоставлених корумпованих чиновників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА