14:51 09.12.2016

Азаров не може підтвердити або спростувати приналежність цінностей, знайдених у квартирі в Києві

3 хв читати
Азаров не може підтвердити або спростувати приналежність цінностей, знайдених у квартирі в Києві

Екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров стверджує, що ні в кого нічого не крав, а приналежність йому цінностей, виявлених поліцією у київській квартирі, він не може підтвердити або спростувати, ґрунтуючись лише на фотографії.

"Я не вважаю себе винним і не планую ні перед ким виправдовуватися. Я ні в кого нічого не вкрав. Жоден суд не визнав мене винним у вчиненні будь-яких злочинів", - написав М.Азаров на сторінці у Facebook у п'ятницю.

Він запитав, на підставі якого права і закону з квартири, йому не належить "вилучаються речі, можливо, мої, а можливо, не мої".

"Немає жодної причини, з якої я б став відмовлятися від належних мені по праву моїх особистих речей, і я буду через суди домагатися їх повернення, але зараз після перегляду фотографій я не зможу підтвердити або спростувати приналежність всіх тих речей, які були показані. Наприклад, "Портрет дівчини", приписуваний Тропініну, про який з "помпою" повідав у Facebook Аваков (міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков – ІФ), я бачив перший раз у своєму житті і його ніколи у мене не було", - стверджує М.Азаров.

Що стосується інформації про стародруки, то, як заявляє екс-прем'єр, він дійсно збирав книги. "У мене в будинку, в якому бували сотні людей, була велика бібліотека з приблизно 5 тис. томів, з яких близько двох десятків було старих книг з історії реформ Олександра II, Столипіна, Вітте, Коковцова, але для того, щоб сказати, мої вони чи ні, я маю побачити назви книг, а були показані лише обкладинки", - зазначив він.

Поява інформації про виявлення квартири в Києві і зазначених цінностей М.Азаров назвав "черговою провокацією" проти нього з боку "київського режиму", мета якої, за його переконанням, - відволікти увагу українців від трагедії у Княжичах, від корупційних схем, "розкритих депутатом Онищенком", і багатомільйонних декларацій.

Як повідомлялося, 8 грудня київські оперативники виявили в Дарницькому районі Києва квартиру, в якій знайшли речі, що належали екс-прем'єру України М.Азарову.

За інформацією поліції, у квартирі знайшли нагородну зброю, зареєстровану на ім'я М.Азарова, картини та історичні цінності, вартість яких оцінюють у кілька мільйонів доларів США, десятки ікон та релігійних книг, датованих 19 століттям, оригінали (згідно з висновками експертів) творів живопису Іллі Рєпіна, Василя Тропініна і Нікоса Сафронова; столове срібло, пам'ятні монети, нагородну зброю з дозволами на ім'я М.Азарова і навіть козацьку шаблю.

Серед знайденого – картина Іллі Рєпіна 1880 року "Церква в Грушівці" з відповідним сертифікатом на неї; Євангеліє, видане у 1791 році в Москві (РФ). Також серед речей багато зброї, як вогнепальної, так і холодної.

Т.в.о. голови Національної поліції України Вадим Троян повідомив, що майно заарештовано за рішенням суду, ці речі будуть передані до Генпрокуратури.

У квартирі, за словами В. Трояна, було виявлено понад 200 сумок з речами.

А. Аваков, зокрема, повідомив, що в цій квартирі правоохоронці виявили багато цікавих документів, які зараз вивчаються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА