11:29 12.12.2016

СБУ розслідує обставини можливого прослуховування журналістів "Української правди"

2 хв читати
СБУ розслідує обставини можливого прослуховування журналістів "Української правди"

Головне слідче управління Служби безпеки України проводить досудове розслідування за фактами нібито прослуховування журналістів інтернет-видання "Українська правда", повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

"Проводиться досудове розслідування за фактами прослуховування журналістів "Української правди", в рамках кримінального провадження за ч.2 ст. 163 та ч.2 ст. 359 Кримінального кодексу України проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення можливих способів, якими невстановлені особи, ймовірно, отримували конфіденційну інформацію щодо діяльності журналістів "Української правди", - сказала О.Гітлянська в понеділок агентству" Інтерфакс-Україна ".

"Перевіряються версії несанкціонованого прослуховування телефонів співробітників, їх службових приміщень, а також втручання в комп'ютерну техніку видання", - сказала речник СБУ.

За її словами, в рамках розслідування перевіряється і можлива причетність до вказаних фактах співробітників правоохоронних органів і державних установ.

Як повідомлялося, журналісти "Української правди" вимагали від президента і силовиків пояснити, для чого здійснювалося прослуховування співробітників видання протягом року, про що йшлося в статті "Вуха влади. Як стежать за роботою журналістів УП", опублікованій на сайті видання.

У статті зазначалося, що до редакції потрапили звіти слідчих про розмови співробітників видання по телефону і через інтернет-месенджери, починаючи з жовтня 2015 року. Звіти містили інформацію про наміри і плани журналістів, матеріалах, підготовлених до публікації.

"Джерела серед співробітників правоохоронних органів вказують на те, що збором інформації займалася СБУ на прохання Адміністрації президента. За нашими даними, відповідні матеріали отримує глава МВС Арсен Аваков. І стосуються вони не лише журналістів, а й політиків", - говорилося в статті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА