10:29 14.12.2016

ГПУ збільшила підозру виконавчому директору "Харківобленерго" до 112 млн грн

2 хв читати
ГПУ збільшила підозру виконавчому директору "Харківобленерго" до 112 млн грн

Генеральна прокуратура України збільшила обсяг підозри виконавчому директору АК "Харківобленерго" Віталію Телегіну до 112 млн грн.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, мова йде про кримінальні правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 190 КК України (заволодіння майном в особливо великих розмірах шляхом шахрайства), ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем).

Розслідуванням встановлено, що грошові кошти, які були предметом злочину, підозрюваним протиправно надано іншим суб'єктам господарювання як фінансову допомогу, а згодом шляхом укладання договорів з фіктивними підприємствами про нібито повноваження стягнути ці кошти виведені в тіньовий оборот сектора економіки і переведені в готівку.

В.Телегіну обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням альтернативного заходу у вигляді застави в розмірі 700 мінімальних заробітних плат, що становить 957,6 тис. Грн. Крім того, на три об'єкти нерухомості підозрюваного накладено арешт.

Наразі слідство встановлює коло осіб, які своїми діями або бездіяльністю сприяли вчиненню зазначених злочинів. Вживаються системні заходи із встановлення та повернення АК "Харківобленерго" викрадених активів.

Санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає можливість позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років і з конфіскацією майна; санкція ч. 4 ст. 190 КК України передбачає можливість позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА