13:45 14.12.2016

Мінагропрод поклав відповідальність за мітинг щодо приватизації "Укрспирту" на угруповання "льошиків" і бізнесмена Чеботарьова

3 хв читати
Мінагропрод поклав відповідальність за мітинг щодо приватизації "Укрспирту" на угруповання "льошиків" і бізнесмена Чеботарьова

Мітинг під Кабінетом Міністрів щодо приватизації держкомпанії "Укрспирт" трудовими колективами організовано угрупованням "льошиків" і Олексієм Чеботарьовим, вважає міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий.

"За цією (організацією мітингу - ІФ) стоїть пан Олексій Чеботарьов, який розшукується українськими правоохоронними органами, зокрема за організацію "тітушек" на Майдані. Він, за деякими твердженнями, перебуває на території Російської Федерації", - сказав міністр.

За його словами, на сьогодні офіційно зареєстровано заяву від профспілок до правоохоронних органів про те, що вони ніякого відношення до цієї акції протесту не мають.

"Ця група (організатор мітингу - ІФ) називається "льошиками", вона давно працює в спиртовій галузі. З огляду на те, що втрати галузі від тіньового виробництва за місяць сягають $10 млн, зрозуміло, що за ці гроші можна організовувати сцени перед Кабміном і чинити тиск і на міністра, і на Кабмін", - заявив глава Мінагропроду.

Т.Кутовий зазначив, що, незважаючи на такий тиск, міністерство не чинитиме тиск на роботу підприємств. Більше того, відомство заохочує поліпшення фінансової роботи підприємств ДП "Укрспирт" і підтримує детінізацію галузі.

Міністр подякував уряду за підтримку законопроекту з приватизації держпідприємства "Укрспирт".

Він уточнив, що кількість робочих заводів за останні чотири місяці збільшилася з 12 до 20. Заводи, на яких був випуск контрафактного спирту, зупинені.

"За чотири місяці обсяг виробництва "білого" спирту зріс від 300 тис. дал удвічі, а за прогнозами на грудень - до 1 млн дал. У грошовому вираженні це додатково 250 млн грн на місяць, які перейшли з "чорної" в "білу" частину ринку", - повідомив міністр.

На прес-конференції в Києві у вівторок заступник голови профспілки працівників спиртової галузі Юрій Лучечко заявив, що профспілка не причетна до організації мітингу під Кабміном у середу.

Ю.Лученко пояснив, що на сьогодні рекомендованими до розгляду є два законопроекти про демонополізацію спиртової галузі: урядовий та Ігоря Лапіна.

"Профспілка була запрошена для розробки проекту закону Ігоря Лапіна, ми надали свою пропозицію і все, що ми хотіли, було враховано", - сказав Ю.Лучечко.

9 грудня в парламенті був зареєстрований ще один законопроект № 5516 "Про демонополізацію спиртової галузі за участю трудових колективів" депутатами від фракції "Батьківщина" Іваном Крульком і Сергієм Євтушкою.

"Про законопроект, який зареєстрували депутати від "Батьківщини", я почув зі ЗМІ", - зазначив заступник голови профспілки.

За його словами, профспілки працівників спиртової галузі пропонують провести приватизацію спиртзаводів за прикладом розпаювання землі в сільському господарстві.

"Ми хочемо, щоб пріоритетне право в приватизації держпідприємства "Укрспирт" отримали трудові колективи. Ми хотіли провести технічний аудит цих підприємств і зрозуміти, в якій послідовності відбуватиметься приватизація", - пояснив він.

Як повідомлялося, уряд пропонує виставити на приватизацію всі заводи держпідприємства "Укрспирт". Передусім буде приватизовано підприємства, до яких є інтерес із боку горілчаних компаній, вони матимуть право виробляти харчовий спирт до кінця 2022 року в межах встановленої виробничої потужності. До другої групи увійдуть усі інші підприємства, які зможуть виробляти технічний спирт. Мінагропрод очікує, що ці заводи будуть перепрофільовані на виробництво біоетанолу або будуть використовуватися як виробничі майданчики для інших видів діяльності

Уряд перед початком приватизації затвердить потужності спиртозаводів, а Фонд держмайна виставить їх на публічні торги.

Сукупна потужність спиртзаводів, які матимуть можливість виробляти харчовий спирт, не перевищуватиме 19 млн дал - це оцінна потужність внутрішнього споживання з урахуванням експорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА