12:26 16.12.2016

Рішення суду про дозвіл на арешт Януковича буде оскаржено аж до ЄСПЛ

2 хв читати
Рішення суду про дозвіл на арешт Януковича буде оскаржено аж до ЄСПЛ

Адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк повідомив, що рішення Печерського районного суду Києва, який підтримав клопотання прокурора про надання дозволу на затримання його клієнта, буде оскаржено в усіх відповідних судах, аж до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

"Рішення суду буде оскаржено як незаконне та ухвалене на підставі підроблених документів. Такі рішення ми будемо оскаржувати аж до Європейського суду з прав людини", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

В.Сердюк вважає, що дії генерального прокурора України Юрія Луценка та його підлеглих необхідно кваліфікувати відповідно до ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення). "Тобто, будучи достовірно повідомленими про наявність поважних причин нез'явлення Віктора Януковича на допит, вони внесли свідомо неправдиві відомості про те, що він ухиляється від відвідування Генеральної прокуратури, та подали відповідне клопотання до суду, чим скоїли злочин", - пояснив він.

За його словами, адвокатське об'єднання Aver Lex, партнером якого він є, готує до подання відповідну заяву та внесення відомостей за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань. "Такі дії призвели до грубого порушення прав Віктора Януковича на захист", - наголосив В.Сердюк.

Раніше в четвер генпрокурор України Ю.Луценко повідомив, що Печерський районний суд Києва на закритому судовому засіданні 14 грудня підтримав клопотання прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваного В.Януковича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА