14:51 18.12.2016

Із полону звільнили "кіборга" Тараса Колодія – Порошенко

1 хв читати
Із полону звільнили "кіборга" Тараса Колодія – Порошенко

У неділю звільнено бійця 80-ї аеромобільної бригади ЗСУ Тараса Колодія, який захищав Донецький аеропорт (захисники ДАП прозвані "кіборгами") і потрапив у полон бойовиків майже 2 роки тому, повідомляє президент України Петро Порошенко.

"Тільки що глава СБУ доповів мені про звільнення нашого Кіборга Тараса Колодія. Після майже двох років полону він на волі. Спасибі всім, хто сприяв цьому!", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в Facebook в неділю вдень.

За даними українських ЗМІ, львів'янин Т.Колодій був призваний у Збройні сили України в рамках часткової мобілізації восени 2014 р. Служив у 80-йокремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ і брав участь в обороні міжнародного аеропорту м. Донецька ім.Прокоф'єва. До середини січня 2015 р. унаслідок бойових дій із застосуванням важкої артилерії інфраструктура ДАП була повністю зруйнована, зокрема - вщент зруйновані обидва його термінали і обвалилася диспетчерська вишка.

Т.Колодія разом двома десятками товаришів по службі взяли в полон бойовики "ДНР" в Донецькому аеропорту 21 січня 2015 року. Він був останнім з утримуваних у полоні бойовиками "кіборгів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА