09:45 19.12.2016

Рішення про добровільне і мирне переданн ПриватБанку державі було ухвалено через безпрецедентну інформатаку і загрозу для клієнтів – перший заступник голови банку

2 хв читати
Рішення про добровільне і мирне переданн ПриватБанку державі було ухвалено через безпрецедентну інформатаку і загрозу для клієнтів – перший заступник голови банку

Передання ПриватБанку у власність державі дасть йому змогу виконати всі свої зобов'язання перед клієнтами, запевняє перший заступник голови правління банку Олег Гороховський.

"Рішення про добровільне і мирне передання банку у володіння державі було прийнято в той момент, коли ми зрозуміли, що цю інформаційну атаку ми не можемо пережити, і що під загрозою можуть опинитися наші клієнти", - написав він у своєму блозі в мережі «Фейсбуці».

Заступник голови визнав, що банку потрібна була докапіталізація і поліпшення застав під кредити.

За його словами, був план, розписаний до 2018 року, і умовою його виконання була стабільна прибуткова робота банку і бездоганна платіжна дисципліна.

О.Гороховський вказав, що після початку військових дій і на тлі падаючої економіки банк пережив сім інформаційних атак, кожна з яких приводила до відтоків коштів фізичних осіб і корпоративних клієнтів.

"Найбільш потужною була остання атака. Щдня ми оновлювали рекорди за кількістю коштів, виданих переляканим клієнтам у банкоматах і відділеннях. Наша банкоматна мережа останні дні видавала понад 2 мільярдів гривень на день. При тому, що попередні рекорди ледве дотягували до 1,5 мільярдів у найбільш пікові дні", - наголосив перший заступник голови.

Він зазначив, що до цього моменту, банк не порушив жодного зобов'язання перед клієнтами і в черзі на ранок понеділка немає жодного невиконаного клієнтського платежу.

"З вашими грошима на поточних, депозитних, карткових рахунках фізичних і юридичних осіб, з вкладеннями в "Сервіс вигідних вкладень" нічого не станеться. Це було ключовою умовою переговорів про зміну власності. Банк працюватиме і далі в стандартному режимі", - запевнив О.Гороховський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА