15:34 19.12.2016

Глава МВФ назвала націоналізацію Приватбанку важливим кроком зі збереження фінансової стабільності

1 хв читати
Глава МВФ назвала націоналізацію Приватбанку важливим кроком зі збереження фінансової стабільності

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард привітала рішення уряду і Нацбанку України про націоналізацію найбільшого банку країни – Приватбанку, оскільки вона є важливим кроком у її зусиллях із забезпечення фінансової стабільності.

"Це рішення було прийнято з метою гарантувати надійність операцій банку, враховуючи його системну роль у фінансовій системі України та враховуючи недостатність зусиль в останні місяці щодо посилення адекватності його власного капіталу", – наводяться слова в повідомленні МВФ в понеділок.

К. Лагард наголосила, що забезпечення виконання усіма банками, що працюють в Україні, регулятивних вимог та вимог до капіталу є визначальним для підтримки суспільної довіри до банківської системи та посилення здатності банків підтримувати економіку країни.

Як повідомлялося, уряд за пропозицією Нацбанку і акціонерів Приватбанку 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію банку: держава отримає 100% у капіталі Приватбанку, а обсяг емісії облігацій внутрішньої держпозики для цих цілей оцінюється в межах 116,8-148 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА