17:24 19.12.2016

Міжбанк спокійно відреагував на новини про Приватбанк, гривня стабілізувалася після ранкового зниження

1 хв читати
Міжбанк спокійно відреагував на новини про Приватбанк, гривня стабілізувалася після ранкового зниження

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку в другій половині торгів перебував у діапазоні 26,31-26,41 грн/$1, знизившись з 26,28-26,34 грн/$1 на завершення торгів попереднього робочого дня, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" дилери комерційних банків.

За словами директора казначейства Банку Кредит Дніпро Олега Курінного, міжбанківський ринок досить спокійно відреагував на новини про націоналізацію найбільшого за розмірами активів в Україні Приватбанку.

"Після ранкового зростання котирувань до полудня курс гривні трохи зміцнився до 26,23/26,33 грн грн/$1. Цей період, власне, і був найбільш активним. Пізніше курс долара трохи зріс на одиничних операціях і бажанні експортерів трохи розігріти ситуацію до найбільш вигідних для себе позицій", - прокоментував він хід торгів.

Як повідомлялося, пізно ввечері 18 грудня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про перехід 100% акцій найбільшого в країні Приватбанку (Дніпро) у власність держави. Передбачається, що власником 100% акцій Приватбанку стане держава в особі Міністерства фінансів і гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів її клієнтів.

Міністерство фінансів має намір заповнити дефіцит капіталу Приватбанку на суму від 116,8 млрд грн до 148 млрд грн у кілька етапів. На першому етапі Мінфін випустить облігації на суму 43 млрд грн.

За прогнозами НБУ, націоналізація Приватбанку не вплине суттєво на інфляцію та валютний ринок.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА