18:23 19.12.2016

У Києві затримали росіянина і двох українців, які шахрайським шляхом заволоділи нерухомістю на 30 млн грн

2 хв читати

Оперативники Управління захисту економіки в м. Києві, працівники місцевої прокуратури та спецпризначенці КОРД затримали в українській столиці групу шахраїв, які, використовуючи підроблені документи, заволоділи нерухомістю з метою її подальшого перепродажу.

"До складу групи входили три людини: 30-річний громадянин Російської Федерації, а також 61-річний та 42-річний громадяни України. Нині відомо, що аферисти заволоділи 200 об'єктами нерухомості, серед яких квартири громадян і нежитлові приміщення. За попередніми даними, вартість незаконно переоформленого майна становить понад 30 млн грн", - повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України.

Крім того, аферисти надавали послуги з реєстрації та ліквідації фіктивних фірм, які використовували для забезпечення функціонування конвертаційного центру.

Зловмисників затримано під час укладення неправомірних угод. Водночас було проведено санкціоновані обшуки за місцем їх проживання та в їхньому офісі. "Правоохоронці вилучили 228 тис. грн, $7,8 тис., понад 1 кг бурштину, а також підроблені документи. Крім того, було вилучено документи про право власності на об'єкти нерухомості, техпаспорти на приміщення, акти незалежної оцінки приміщень та паспорти громадян України із вклеєними фотографіями. Крім того, гербові печатки одного з райсудів столиці, місцевої ради, офшорної компанії, а також чисті бланки свідоцтв на право власності і бланки державних актів на право власності на земельні ділянки", - розповіли в поліції.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 1, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють коло потерпілих та осіб, які можуть бути причетні до незаконного заволодіння майном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА