11:17 20.12.2016

Понад 100 інфраструктурних проектів та десятки інновацій реалізовано на Дніпропетровщині в 2016 - Резніченко

3 хв читати
Понад 100 інфраструктурних проектів та десятки інновацій реалізовано на Дніпропетровщині в 2016 - Резніченко

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко представив публічний звіт, в якому розповів про більш ніж 100 інфраструктурних проектів і про десятки інновацій, що були реалізовані його командою в 2016 році.

"2016-й був для Дніпропетровщини роком будівництва, реформ і інновацій. Реалізовано понад 100 інфраструктурних проектів, проведено понад 40 заходів для демобілізованих та їхніх сімей, втілено в життя 9 масштабних екологічних ініціатив. Всі доходи і видатки обласного бюджету - в режимі онлайн, у мережі всі адмінпослуги і дороги регіону, їхнфй стан і відповідальні за утримання", - розповів журналістам у понеділок В. Резніченко.

За його словами за поточний рік в області було побудовано та реконструйовано більше 100 об'єктів. Це водогони, школи, дитячі садки, лікарні. Пріоритетом був капітальний ремонт доріг. На це з обласного бюджету виділили рекордні півмільярда гривень. Результат - 156 капітально відремонтованих доріг міст та районів Дніпропетровщини. Повністю модернізовано систему опалення в Нікополі, Павлограді та Марганці. Для цього побудовано 21 котельню. У школах, дитячих садах і лікарнях інших міст і районів модернізовані ще 18 котелень. У дитячих садках регіону створено понад 1,5 тисячі додаткових місць, вперше за роки незалежності без державних коштів з нуля побудовано 2 дитячих садки.

В. Резніченко зазначив, що модернізація відбулася і в медичних установах. За рік 12 лікарень області отримали понад 100 одиниць сучасного медобладнання. Це вдвічі більше, ніж у 2015 році. Реконструйовано обласну дитячу поліклініку. Розпочато реконструкцію педіатричного відділення та будівництво хірургічного корпусу Центру матері та дитини ім. Руднєва. Налагоджені поставки гуманітарної допомоги з Франції та США.

"З початку війни на сході Дніпропетровщина - на передовій. Наші хлопці першими встали на захист країни, медики почали допомагати бійцям, волонтери - потерпілим. Захист прав бійців та їхніх сімей у мирному житті - команда ДніпрОЦА взяла на себе. Найбільше наших хлопців пішло на фронт і демобілізованих у нас також найбільше", - зазначив В. Резніченко.

У 2016 році реалізовано близько 40 проектів для бійців АТО та їхніх сімей. В області створено перший в Україні реабілітаційний центр для демобілізованих, проводяться навчальні курси з ІТ та англійської мови. Бійці АТО змагалися у першій спартакіаді, стрибали з парашутом, сплавлялися на байдарках і доводили любов до життя на "Іграх героїв". Разом співали на першому в Україні фестивалі "Пісень, народжених в АТО". Скоро - перший різдвяний бал.

Губернатор наголосив, що 2016-й став для Дніпропетровщини роком екологічних ініціатив. Реалізовано 9 проектів - ліквідовано підтоплення 3 населених пунктів, розчищено русла 2 річок, прийнято першу в Україні стратегію поводження з твердими побутовими відходами. Один з наймасштабніших проектів - зариблення річки Дніпро відновлення гідрологічного режиму.

За словами В. Резніченко 2016-й - рік реформ і інновацій. Дніпропетровщина - лідер із електронних закупівель у системі Prozorro, надання адмінпослуг онлайн. Всі дороги регіону та інформація про їх будівництво тепер на онлайн карті, в мережі і всі доходи і видатки обласного бюджету.

У 2016 році команда В. Резніченка кардинально змінила уявлення про адміністративні органи. У Дніпропетровській ОДА довели, що адміністрація може бути ближчою до людей. Більше 5000 мешканців регіону завітали в цьому році на зустрічі з 10 відомими письменниками, блогерами, артистами. В холі адмінбудівлі постійно діють виставки, на 3-му і 4-му поверхах працює bookcrossing. На фасаді будівлі кожен вечір світиться найбільший в Україні світлодіодний національний прапор. Щотижня в ДніпрОЦА у режимі онлайн публічно звітують про досягнення тижня.

"Зроблено в 2016-му багато. Велика подяка всім, хто працював над розвитком регіону, завдяки кому втілені в життя сотні проектів. Команда ДніпрОЦА не зупиняється на досягнутому. Переконані, можна зробити ще більше. Є амбітні плани на 2017 рік. Розраховуємо на підтримку кожного, хто допомагав нам у цьому році", - сказав В. Резніченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА