17:47 21.12.2016

Для всіх експертиз щодо подій у Княжичах необхідно ще місяць-півтора - Луценко

2 хв читати
Для всіх експертиз щодо подій у Княжичах необхідно ще місяць-півтора - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що для проведення всіх експертиз щодо трагедії в Княжичах Київської області, коли під час спецоперації загинуло п'ятеро правоохоронців, знадобиться місяць-півтора.

"Наразі у кримінальному провадженні слідчі головного слідчого управління Генпрокуратури допитали чотирьох постраждалих, 37 свідків, призначено проведення 15 судових експертиз", - сказав Ю.Луценко на засіданні комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України в середу.

За його словами, оглянуто речі та документи, місце події.

Також органи досудового розслідування перевіряють можливу причетність до події деяких працівників Броварської та Київської міської поліції, а також співробітників КОРД у Києві. Загалом, додав Ю.Луценко, перевіряють причетність 17 службових осіб до вчинення різних злочинів - від службової недбалості з особливо тяжкими наслідками до умисного вбивства.

"Проведено експертизи тіл загиблих, слідчі дії дають мені підстави говорити, що всі працівники були ретельно проінструктовані про можливість нападу на будинок №30 зловмисників у формі працівників правоохоронних органів... Водночас ніякого інструктажу, підготовки або плану щодо форс-мажору, коли треба було звільняти двох співробітників розвідки, не було і не існувало", - сказав генпрокурор.

Крім того, він додав, що за результатами експертизи, і загиблі, і живі учасники подій на момент події перебували в тверезому стані.

"Ми чекатимемо від одного до півтора місяця результатів призначених експертиз", - сказав Ю.Луценко, додавши, що після цього буде відновлення подій на місцевості.

Він зазначив, що після цих експертиз можна буде сказати, хто першим вистрілив, з якої зброї і хто за це відповідав.

Як повідомлялося, під час спецоперації Нацполіції України та Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) із затримання грабіжників у с. Княжичі поблизу Києва о 4:00 4 грудня внаслідок непередбачених обставин сталася перестрілка зі співробітниками Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони, під час якої загинули п’ять правоохоронців. Розпочато службове розслідування за фактом перестрілки в с. Княжичі.

Ю.Луценко 6 грудня повідомив, що слідчі Генпрокурори вбачають у діях тих, хто координував операцію правоохоронців у с. Княжичі Київської області, ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків. За словами Ю.Луценка, команда направити КОРД була неправильною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА