18:29 23.12.2016

Суд звільнив з-під варти фігуранта справи про вбивство журналіста Веремія

3 хв читати
Суд звільнив з-під варти фігуранта справи про вбивство журналіста Веремія

Апеляційний суд Києва втретє звільнив з-під варти Юрія Крисіна, який фігурує у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія під час Революції гідності у 2014 році, повідомляє адвокат Євгенія Закревська.

"Отже, сьогодні підсудного у справі про напад на журналіста Веремія Юрія Крисіна, якого після звільнення з-під варти за обвинуваченням у справі Веремія вже двічі затримували й один раз засудили за вчинення інших, "більш звичних" для нього злочинів, знову (втретє) випустили з-під варти", - написала Є.Закревська на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Адвокат засумнівалася, що колегія суддів у складі Дениса Масенка, Олега Присяжнюка та Ігоря Паленика усвідомлює поняття ризику рецидиву, і зазначила, що ці судді "постійно на слуху у майданівських справах". "Якщо ризик двічі після зміни запобіжного заходу виявився 100-відсотковим, то йдеться вже не про нейтралізацію ризику... а просто про припинення злочинної діяльності, яка систематично триває, як тільки підсудний опиняється на волі", - наголосила вона.

Наступне засідання у справі про вбивство В.Веремія відбудеться 19 січня 2017 року, повідомила Є.Закревська.

У свою чергу правозахисник Центру громадянських свобод, журналіст і координатор кампанії з захисту прав ув'язнених Let My People Go Марія Томак повідомляє, що Ю.Крисін, відомий як кримінальний авторитет на прізвисько Шкаф, родом із м. Горлівки Донецької області, вже десять років "живе та займається тітушиним "бізнесом" у Києві і після Майдану свій "бізнес" не згорнув".

За її словами, у справі про вбивство В.Веремія Ю.Крисін уже має запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, однак після її отримання "взяв участь у двох бандитських епізодах": за першим з яких отримав вирок у вигляді трьох років умовно з випробувальним терміном. У зв'язку з цим правозахисниця називає рішення про його звільнення сумнівним.

Крім того, М.Томак нагадала, що під час обшуку в авто Ю.Крисіна було знайдено оперативні установки, доступні лише співробітникам правоохоронних органів. "На думку ГПУ, цей факт означає наявність корупційних зв'язків у Крисіна", - написала вона.

Як повідомлялося, 19 лютого 2014 року вночі в Києві був убитий журналіст газети "Вести" В.Веремій - він помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

18 листопада 2015 року начальник управління спецрозслідувань ГСУ Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що слідчі зібрали докази для повідомлення про підозру особі на прізвище Алієв за вчинення вбивства журналіста газети "Вести" В.Веремія під час подій на Майдані взимку 2014 року, і що цей Алієв нині "переховується від слідства".

9 серпня 2016 гола слідчі Генпрокуратури у рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за фактом вчинення злочинів "тітушками" під час подій на Майдані в Києві взимку 2014 року винесли повідомлення про підозру в організації переслідування журналістів громадянину України, горлівчанину Джалалу Алієву, уродженцю Дагестану. У 1998 р., 2001 р., 2007р. Дж.Алієв був уже судимий за вчинення низки злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА