11:25 28.12.2016

Суд розпочне розгляд справи Царьова 31 січня з підготовчого засідання

2 хв читати
Суд розпочне розгляд справи Царьова 31 січня з підготовчого засідання

Шевченківський районний суд Києва розпочне розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 31 січня 2017 року проведенням підготовчого судового засідання.

"Підготовче судове засідання за вищезгаданим кримінальним провадженням відбудеться 31.01.2017 року о 9 год. 00 хв. у приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва за адресою: 03680, м. Київ, вул. Дегтярівська, 31а, 515 каб.", - йдеться в повідомленні судді Павла Слободянюка, опублікованому в газеті "Урядовий кур'єр" у вівторок.

У повідомленні зазначено, що "у разі неявки обвинуваченого до суду це оголошення вважається належним повідомленням, а кримінальне провадження здійснюватиметься за відсутності обвинуваченого в порядку спеціального судочинства".

Згідно з повідомленням, відповідне провадження №1-кп/761/1211/2016 за обвинуваченням О.Царьова за ч. 2 ст. 110 та ч. 3 ст.109 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; дії, спрямовані на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу) Кримінального кодексу України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 2 березня 2016 року під №2201600000000047.

Як повідомлялося, в червні 2014 року Верховна Рада надала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності на той час народного депутата з фракції Партії регіонів О.Царьова. Кримінальне провадження було відкрито за матеріалами спеціального досудового розслідування, закінченого Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за ч. 2 ст. 110 та ч. 3 ст.109 КК.

О.Царьова обвинувачують у тому, що в період квітня-травня 2014 року, будучи народним депутатом України та кандидатом на пост президента України, брав участь у зборах проросійськи налаштованих громадян України, де публічно закликав їх до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території і державного кордону України шляхом визнання самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" з використанням засобів масової інформації.

У березні 2016 року Генпрокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно О.Царьова. Він перебуває в розшуку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА