12:27 28.12.2016

Київ запропонує ОБСЄ встановити додаткове спостережне обладнання в зоні АТО

2 хв читати
Київ запропонує ОБСЄ встановити додаткове спостережне обладнання в зоні АТО

Українська сторона пропонуватиме Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) встановлювати додаткове спостережне відеообладнання в зоні проведення антитерористичної операції, повідомляє заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

За його словами, нещодавно співробітники ОБСЄ надали карту сектора "М" із нанесеною зоною спостереження відеокамери, встановленої там для реальної фіксації фактів обстрілів із боку незаконних збройних формувань. "На наше прохання наші військові зробили детальний аналіз дії цієї камери і надали нам відповідну інформацію. Чесно, не очікував такої деталізації. Не можу викласти дані, які отримав від ЗСУ, але, повірте, хлопці заслуговують на подяку", - написав Г.Тука.

"По-друге, тепер у переговорах з ОБСЄ ми матимемо можливість спиратися на об'єктивні факти і пропонувати встановлення додаткового обладнання заради отримання об'єктивної, неупередженої інформації", - додав заступник міністра.

Як повідомлялося, уздовж лінії зіткнення СММ ОБСЄ має камери, які надають можливість моніторингу з кутом огляду 360 градусів 24 години на добу сім днів на тиждень. Зокрема, вони розміщуються в Авдіївці, неподалік від шахти "Жовтнева" (поблизу зруйнованого донецького аеропорту), а також біля Широкиного (на схід від Маріуполя).

При цьому на початку вересня в СММ ОБСЄ поскаржилися, що були вкрадені та/або знищені камери спостереження біля шахти "Жовтнева" на території самопроголошеної "Донецької народної республіки".

У жовтні 2016 року місія зазначила, що СММ "здійснює цілодобовий моніторинг і спостереження на всій території Донбасу шляхом використання різних технічних засобів, зокрема стаціонарних камер, безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та інших засобів повітряного спостереження".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА