12:57 28.12.2016

Генпрокурор за ліквідацію незаконних МАФів у Києві, але демонтаж має відбуватися законним способом

2 хв читати
Генпрокурор за ліквідацію незаконних МАФів у Києві, але демонтаж має відбуватися законним способом

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підтримує політику ліквідації незаконно встановлених малих архітектурних форм (МАФ) у Києві, але закликає робити це виключно законними способами.

"Я повністю підтримую політику ліквідацію МАФів... Але... законним методом має бути демонтаж", - сказав Ю.Луценко на спільному з міським головою Києва Віталієм Кличком брифінгу в середу.

Насамперед, за словами генпрокурора, у нього зауваження до столичної поліції та комунальних служб, які не спрацювали належним чином під час роботи з МАФами в районі станції метро "Політехнічний інститут".

"Незаконні споруди необхідно демонтувати. Не знищити, а демонтувати. Демонтаж і знос - різне по суті... Демонтувати необхідно без пошкодження майна", - зауважив генпрокурор.

За словами Ю.Луценка, в середу за участю керівництва мерії, органів прокуратури та його особисто відбулася нарада з цього питання.

Він заявив, що у прокуратури є список із двох десятків людей, які створили мережу незаконних МАФів.

Ю.Луценко також прокоментував ситуацію зі знесенням МАФів, зокрема на Оболоні та біля станції метро "Політехнічний інститут". "Я втрутився в це, коли побачив відео в YouTube. Неправильний демонтаж і неправильні дії правоохоронців. Чи є склад злочину - встановить слідство. Я сьогодні в КМДА для того, щоб такого більше не було", – зазначив він.

Говорячи про те, чи могли бути на місці знесення МАФів "тітушки" у балаклавах, генпрокурор зазначив, що законом не заборонено носити балаклави, й пообіцяв, що правоохоронці обов'язково встановлять міру провини та відповідальності кожної сторони конфлікту.

Ю.Луценко уточнив, що загалом розслідують три кримінальні провадження: два - щодо подій біля ст. м. "Політехнічний інститут" й одне - щодо Оболоні. "Статті різні - від завдання тілесних ушкоджень до протидії працівникам правоохоронних органів", - додав він, зауваживши, що поліція, "м'яко кажучи, не виконала своїх функцій - забезпечення громадського порядку".

У свою чергу В.Кличко в контексті боротьби з незаконними МАФами зазначив: "Ми обговорили з генеральним прокурором усі ключові складові, щоб питань щодо демонтажу МАФів не було". За його словами, торгівля в МАФах має бути законною.

"Ми маємо підтримати столичну владу в наведенні ладу зі стихійною торгівлею... Але, з іншого боку, громада має розуміти, чому саме тут зносять і що буде натомість... Усі незаконні МАФи законним способом буде демонтовано... Замість них будуть або законні точки, або парки та сквери... Ми не боремося з малим і середнім бізнесом", - підсумував Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З 18:00 до 23:00 у середу можливі відключення електроенергії по всій Україні - "Укренерго"

Атаковано об'єкти генерації та передачі е/е в шести областях, є пошкодження об'єктів газової інфраструктури

ДТЕК повернув світло у Вишгородський район Київщини після відключення внаслідок ранкової атаки РФ

Коломойському повідомили ще одну підозру - в організації замовного вбивства

ВАКС обрав запобіжний захід ексголові ФДМ Сенниченку у вигляді заочного арешту

Українськомовні аудіогіди з'явилися вже в 44 країнах світу - Мінкультури

Унаслідок обстрілів у Запоріжжі пошкоджено будівлю пожежної частини, об'єкти критичної та цивільної інфраструктури

На Дніпропетровщині збито вісім ворожих ракет - ОВА

Польща піднімала в повітря авіацію через російський масований обстріл України

Унаслідок обстрілів Херсон частково залишився без світла, рух поїзда Київ-Херсон-Київ обмежено до Миколаєва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА