16:08 06.01.2017

Частка нових російських автобусів ПАЗ на українському ринку за 2016 р. зросла з 5,8% до 31%

3 хв читати
Частка нових російських автобусів ПАЗ на українському ринку за 2016 р. зросла з 5,8% до 31%

Обсяги продажу нових автобусів в Україні в 2016 році зросли вдвічі порівняно з 2015 роком - до 1293 одиниць, повідомила асоціація "Укравтопром".

Згідно з повідомленням на сайті асоціації в п'ятницю, при цьому лідером продажів в Україні стали російські автобуси ПАЗ (випускає Павловський автобусний завод Групи "ГАЗ" - ІФ), яких продано 401 од. - в 11 разів більше, ніж роком раніше, тобто частка ПАЗ на українському ринку нових автобусів за рік зросла з 5,8% до 31%.

Друге місце за обсягами продажу в Україні посіли автобуси Ataman (виробництва ПАТ "Черкаський автобус" - ІФ), яких зареєстровано 257 од. (на 80% більше). У 2015 році цей бренд також посідав другий рядок із обсягом продажу 143 автобуси.

Автобуси "Рута" (випускає Часовоярський автобусний завод на шасі "Газелі" - ІФ), обсяги продажу яких лідирували в 2015 році, посіли третій рядок рейтингу, а їхні продажі впали на 10,6%, до 144 од.

Значно (у 7,4 раза) зросли обсяги продажу в Україні автобусів "Богдан" - до 111 од., що дало їм змогу вийти на четверте місце і наростити частку з 2,3% у 2015 році до 8,6% за підсумками минулого року.

Обсяги продажу автобусів "Еталон" скоротилися на 4,7% - до 82 од., автобусів I-VAN (виробляє корпорація "УкрАВТО" - ІФ) зросли на 13% - до 52 од.

До першої десятки продажів увійшли також російські ГАЗ (42 од., на 38% менше), УАЗ (36 од., у 3,6 раза більше) і білоруські МАЗ (34 од., у 2,6 раза більше), а замикають десятку автобуси Mercedes-Benz, яких продано 32 од. (у вісім разів більше).

Асоціація також інформує, що в грудні 2016 року в Україні продано 195 автобусів, що в 2,3 раза перевищило показник грудня-2015, при цьому російський ПАЗ став лідером продажу з часткою 32,3%: їх продано 63 од. (у 6,3 раза більше).

Друга позиція – з часткою 21% - в автобусів "Богдан", яких зареєстровано 41 од., тоді як у грудні 2015 року не було продано жодного автобуса цієї марки.

Обсяги продажу автобусів Ataman у грудні скоротилися на третину - до 22 од., але вийшли на третій рядок рейтингу.

Як повідомлялося, лідерство автобусів ПАЗ на українському ринку насамперед забезпечено за рахунок нижчої ціни порівняно з вітчизняною технікою.

Асоціація "Укравтопром", що об'єднує українських виробників автотранспортних засобів, подала скаргу до Мінекономрозвитку і торгівлі України на дискримінаційні дії російської групи "ГАЗ" на українському ринку автобусів, і сподівається на порушення найближчим часом антисубсидіарного розслідування.

На думку заявників, Група "ГАЗ" активно працює на українському ринку за рахунок субсидій із центрального бюджету РФ та різних форм недобросовісної конкуренції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА