10:41 11.01.2017

"Укренерго" оголосило тендер на будівництво ПС "Кремінська" в Луганській області вартістю до 1,1 млрд грн

2 хв читати
"Укренерго" оголосило тендер на будівництво ПС "Кремінська" в Луганській області вартістю до 1,1 млрд грн

НЕК "Укренерго" оголосило тендер на будівництво підстанції 500 кВ "Кремінська" із заходами ПЛ 500 кВ "Донбасько-Донська" та ПЛ 220 кВ "Кремінська-Ювілейна" (Кремінський і Попаснянський райони Луганської обл.).

Згідно з повідомленням НЕК у системі ProZorro, очікувана вартість нового будівництва становить 1 млрд 83,333 млн грн (без ПДВ). Тендерні пропозиції приймаються до 30 січня, а початок аукціону заплановано на 7 березня. Тендерне забезпечення - 6,5 млн грн.

До закупівлі входить розробка проектної та робочої документації, отримання позитивного звіту експертизи, будівельні роботи, вартість українського та іноземного обладнання.

Фінансування будівництва ПС передбачається за рахунок коштів тарифу "Укренерго". Генпідрядник має виконати необхідні роботи протягом 2017-2018 рр.

У НЕК зазначають, що через бойові дії відбулися численні пошкодження магістральних і розподільних мереж і генерації регіону. Це призвело до ускладнення роботи об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України та суттєвого зниження надійності електропостачання півночі Луганської області, зокрема Лисичанського енерговузла.

ПС "Кремінська" дасть змогу синхронізувати систему електропостачання півночі Донбасу з ОЕС України, яка нині працює в схемі "острова" зі зниженою генерацією Луганської ТЕС. Будівництво підстанції дасть змогу Сєвєродонецькому об’єднанню "Азот" та Лисичанському нафтопереробному заводу працювати на повну потужність.

"Якщо великі промислові об'єкти, розташовані на контрольованій території України, запрацюють на повну потужність - значно зросте споживання регіону до 500-600 МВт. Завдяки спорудженню нової підстанції не лише покращиться енергопостачання цього регіону, а й запрацюють промислові гіганти. Водночас кількість робочих місць, а це майже 10 тис., буде збережено", - зазначив начальник служби капітального будівництва Північної ЕС Олександр Чадаєв.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА