11:00 12.01.2017

АМПУ не зберігає грошових коштів у Платинум Банку

2 хв читати
АМПУ не зберігає грошових коштів у Платинум Банку

Державне підприємство "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) заперечує факт зберігання грошових коштів у Платинум Банку, який нещодавно був визнаний неплатоспроможним.

"Основні обсяги наших грошових коштів і коштів філій зберігаються лише в державних банках. У Платинум Банку немає ніяких наших коштів ", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі підприємства.

Раніше провідний і креативний продюсер програми "Гроші" Олександр Дубинський написав, що серед засобів структурних підрозділів Адміністрації морських портів України 415 млн грн зберігаються у Платинум Банку.

Як повідомлялося, правління НБУ 10 січня зарахувало Платинум Банк до категорії неплатоспроможних у зв'язку з тим, що на 1 січня 2017 року банк не досяг позитивного значення капіталу.

НБУ зазначив, що за результатами діагностичного обстеження Платинум Банку у першій половині 2016 року у червні 2016 року був затверджений необхідний обсяг докапіталізації та поданий план реструктуризації, проте ці завдання не були виконані.

За даними центробанку, станом на 10 січня 2017 власниками значної участі в Платинум Банк були Б. Кауфман і громадянин Ізраїлю Григорій Гуртовий, незалежно від формального володіння з урахуванням значного впливу на управління та діяльність банку.

Фінустанова на 1 жовтня 2016 року мала зобов'язання перед Нацбанком у розмірі 338,25 млн грн, перед іншими банками – 110,2 млн грн, перед клієнтами – 6,69 млрд грн. Зокрема юрособам він заборгував 709,9 млн грн, з них 155,87 млн грн – у валюті, а фізособам – 5,98 млрд грн, з них 1,527 млрд грн – у валюті. Заборгованість банку з цінних паперів становила 161,9 млн грн.

НБУ зазначив, що 97% (197 тис. осіб) всіх вкладників Платинум Банку отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Загалом, за даними НБУ, на ці цілі буде витрачено близько 4,8 млрд грн.

Адміністрація морських портів України - державне підприємство, що здійснює нагляд над функціонуванням 13 морських портів на території України. Підприємство було засноване в 2013 році, володіє стратегічними об'єктами портової інфраструктури, до яких належать акваторії морських портів, гідротехнічні споруди, причали та інфраструктура загального користування, така як під'їзні дороги та інженерні мережі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА