20:02 12.01.2017

Більшість областей України визначилася з переліком госпітальних округів

4 хв читати

Більшість областей України визначилася з переліком госпітальних округів, створення яких розраховане на впорядковування мережі медзакладів та їх оптимізацію.

У Київській області планують створити чотири госпітальні округи з центрами у Білій Церкві, Боярці, Вишгороді та Броварах, повідомила прес-служба Київської облдержадміністрації.

При цьому в повідомленні прес-служби відомства зазначено, що окремий статус передбачено для міста Славутича, оскільки його територіальна віддаленість не дає змоги приєднати населений пункт до жодного з планованих округів.

Планується, що до кожного з округів у Київській області входитиме щонайменше дві лікарні інтенсивного лікування І рівня та одна ІІ рівня.

Згідно з даними Державної служби статистики, станом на 1 листопада 2016 року населення області становить 1,734 млн людей.

За інформацією Вінницької облдержадміністрації, в області планують створити три госпітальні округи. Їх перелік на сайті відомства відсутній. Населення становить 1,593 млн людей.

У пояснювальній записці про формування госпітальних округів у Дніпропетровській області (3,236 млн людей), розміщеній на сайті обладміністрації, йдеться про створення п'яти округів. До їх складу входитимуть вісім лікарень інтенсивного лікування І рівня, сім - ІІ рівня, дві дитячі лікарні інтенсивного лікування, 42 планового, три лікарні відновлювального лікування, чотири хоспіси, а також 51 спеціалізований центр.

При цьому в одному з округів будуть розташовані три лікарні інтенсивного лікування ІІ рівня.

У повідомленні зазначено, що структурні реформи планується здійснювати на базі наявної мережі медзакладів.

П'ять госпітальних округів планують також створити в Харківській області. Згідно з пояснювальною запискою, розміщеною на сайті облдержадміністрації, мережа медичних закладів буде розділена на Балаклійський госпітальний округ (населення - 188,9 тис. людей), Центральний округ (629 тис.), Лозівський (265,1 тис.), Куп’янський (189,5 тис.), Харківський (1,430 млн).

Запорізький, Бердянський, Мелітопольський, Василівський, Пологівський госпокруги хочуть сформувати в Запорізькій області (1,742 млн), йдеться на сайті обласної адміністрації.

Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської області, населення якої становить 1,380 млн людей) розраховує на формування Івано-Франківського (478,8 тис.), Коломийського (281,1 тис.), Калуського (292,6 тис.), Надвірнянського (208,4 тис.) і Косівського (118,1 тис.) госпітальних округів.

"Госпітальні округи в Херсонській області погоджено повністю. На території області визначено чотири округи з центрами в Херсоні, Новій Каховці, Бериславі та Генічеську", - повідомила прес-служба Херсонської облдержадміністрації. Населення Херсонської області - 1,057 млн людей.

Департамент охорони здоров'я Хмельницької облдержадміністрації запропонував сформувати в області три госпокруги - Хмельницький (672 тис.), Кам'янець-Подільський (324 тис.) і Шепетівський (296 тис.).

У Кіровоградській області хочуть створити три госпітальні округи - Західний (205 тис.), Кропивницький (529,7 тис.) та Олександрійський (235,9 тис.). У документі, розміщеному на сайті департаменту охорони здоров'я Кіровоградської області, визначено перелік лікарень І та ІІ рівнів, які входитимуть до складу округів. Загальна кількість населення Кіровоградської області дорівнює 968 тис. людей

На сайті Луганської обласної військово-цивільної адміністрації інформація про точну кількість і перелік госпітальних округів наразі відсутня. При цьому зазначено, що Мінохорони здоров'я вважає відповідними для створення госпокругів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Старобільськ, Біловодськ. Населення області - 2,197 млн людей.

На сайті Львівської облдержадміністрації з посиланням на в. о. директора департаменту охорони здоров'я в області Ірину Микичак повідомляється про плани створення десяти госпітальних округів. При цьому перелік округів та обґрунтування такої їх кількості не уточнюється. Загальна кількість населення дорівнює 2,535 млн людей.

Згідно з інформацією, розміщеною в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, у Миколаївській області планують створити чотири госпітальні округи - Вознесенський, Миколаївський, Баштанський, Первомайський. Кількість населення, яке обслуговуватимуть плановані округи, не уточнюється. Населення області дорівнює 1,152 млн людей.

МОЗ має намір сформувати в Полтавській області чотири госпітальні округи. Населення області - 1,429 млн людей.

У Житомирській області (1,243 млн людей) планується створення чотирьох госпітальних округів - Житомирського (548,1 тис.), Коростенського (218,8 тис.), Новоград-Волинського (217 тис.) та Бердичівського (259,1 тис.).

Робоча версія проекту формування госпітальних округів у Волинській області (1,042 млн населення) в жовтні передбачала створення Луцького, Нововолинського, Ковельського, Камінь-Каширського округів.

У Чернігівській облдержадміністрації розраховують на створення семи округів. При цьому їх назва не уточнюється. До кожного з них, згідно з планами, входитимуть чотири-п'ять адміністративно-територіальних одиниць. Населення - 1,036 млн людей.

Згідно з даними прес-служб облдержадміністрацій, три округи створять у Рівненській області (1,161 млн), шість - у Сумській (1,106 млн ), п'ять - у Тернопільській (1,061 млн).

Інформація щодо переліку госпітальних округів у Донецькій, Закарпатській, Чернівецькій, Черкаській, Одеській областях на сайтах адміністрацій цих областей відсутня.

Як повідомлялося, 30 листопада 2016 року Кабінет Міністрів України затвердив постанову про порядок створення госпітальних округів. У грудні 19 областей, які представили проекти госпітальних округів, підтвердили свою відповідність затвердженій методиці їх формування. Проекти ще семи областей, зокрема Львівської, Одеської, Закарпатської, Черкаської, Івано-Франківської, Донецької та Луганської, було відправлено на доопрацювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА