10:30 18.01.2017

Смог, що утворився в Києві через збіг метеоумов, найближчими днями не розвіється

1 хв читати
Смог, що утворився в Києві через збіг метеоумов, найближчими днями не розвіється

Через несприятливу синоптичну ситуацію, що утримується на території Києва, в найближчі три доби утворений внаслідок викидів промисловості та транспорту смог не розвіється, повідомляє в середу вранці прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

"За інформацією Укргідрометцентру, синоптична ситуація в м. Києве зумовлена малохмарною, безвітряною погодою з високою вологістю повітря та туманами, видимість в яких погіршується до 100-500 метрів. У нижньому шарі атмосфери відзначаються шари ізотермії та інверсії", - йдеться в оприлюдненому в середу вранці на сайті ДСНС України повідомленні.

В інформації зазначено, що інверсія температури - це підвищення температури повітря з висотою. Приземні інверсії пов'язані переважно з охолодженням повітря в нічні та ранкові години. Інверсія температури ускладнює вертикальну циркуляцію повітря, що призводить до застоїв біля земної поверхні повітря, накопичення шкідливих домішок унаслідок викидів промисловості і транспорту аж до утворення смогу.

У ДСНС пояснили, що ситуація може покращитись після прогрівання приземного шару повітря. При цьому в службі додали, що "в найближчі три доби синоптична ситуація суттєво не зміниться".

У відомстві також наголосили, що на території Києва та Київської області займань на звалищах, торфовищах та інших пожеж, які можуть призвести до сильного задимлення, нині немає, інформація та повідомлення про такі події до підрозділів ДСНС України також не надходили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА