19:10 18.01.2017

Російська сторона включила екс-"беркутівців", обвинувачених у вбивстві активістів Майдану, до списку на обмін

2 хв читати
Російська сторона включила екс-"беркутівців", обвинувачених у вбивстві активістів Майдану, до списку на обмін

Російська сторона включила п'ятьох колишніх співробітників спецпідрозділу МВС України "Беркут" до списку на обмін заручниками, проте Україна на це не піде, заявляє радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

"Російська сторона з притаманним їм цинізмом включила до свого списку цих людей (екс-"беркутівців" - ІФ) на обмін: п'ятьох... Вони є в списку на обмін. Але Україна ніколи їх не видасть", - сказав З. Шкіряк журналістам у середу в Києві.

За його словами, ця позиція узгоджена зі Службою безпеки України.

"Це питання взагалі не підлягає обговоренню. Вбивці "Небесної сотні" не мають ніякого відношення до війни з Росією... Сьогодні ті, хто перебуває під судом, яких підозрюють... у розстрілі "майданівців", відповідатимуть перед судом України і ніколи за жодних обставин не будуть видані Російській Федерації", - сказав З. Шкіряк.

У свою чергу, радник глави СБУ Юрій Тандит агентству "Інтерфакс-Україна" також підтвердив, що є запит від "ДНР" про передання їм екс-"беркутівців", не уточнивши при цьому кількість запитуваних.

При цьому Ю. Тандит виключив можливість їх видачі або обміну: "Наша позиція така, що ми не повинні звільняти людей, що не мають відношення до подій на цій неоголошеній війні. Екс-"беркутівців" не видадуть".

Як повідомлялося, 18 січня Святошинський районний суд Києва задовольнив клопотання звинувачення про продовження до 17 березня запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для п'ятьох колишніх співробітників спецпідрозділу МВС України "Беркут" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, обвинувачених у вбивстві 48 активістів Майдану.

Суд об'єднав в одне провадження справи проти цих п'яти "беркутівців" 16 лютого 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА