10:11 19.01.2017

Японія надасть Україні обладнання для Суспільного мовлення

2 хв читати
Японія надасть Україні обладнання для Суспільного мовлення

Посол Японії в Україні Сумі Шигекі заявляє, що Японія готова розпочати програму співпраці з Україною в розвитку Суспільного мовлення та надати відповідне технічне обладнання, повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики України в четвер.

"Ми, пропрацювавши ваше звернення, прийняли рішення, що Японія надасть технічне обладнання для розвитку Суспільного мовлення України", - сказав Сумі Шигекі на зустрічі з міністром інформаційної політики України Юрієм Стецем 17 січня.

За словами посла, в рамках 2,5-річної програми, починаючи з поточного місяця, до України з Японії приїде група експертів, яка готова навчати фахівців Громадського мовлення, як правильно повідомляти громадянам важливу інформацію під час надзвичайних ситуацій. Японські експерти також планують поділитися з працівниками Громадського досвідом створення освітніх телепрограм.

Посол також заявив, що на прохання Мінінформполітики знайдено можливість ввести японську версію веб-сайта Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ", який буде одним зі способів доступу до інформації про Україну для японців.

Ю. Стець, у свою чергу, заявив, що Мінінформполітики сприятиме висвітленню в Україні інформації про культуру і цінності японців, беручи до уваги те, що 2017-й оголошено роком Японії в Україні. "В Україні багато знають про допомогу Євросоюзу і мало що знають про допомогу Японії. Це те, що ми готові взяти на себе, - сприяти висвітленню інформації про нашу дружню країну Японію", - сказав він.

У відомстві нагадують, що під час минулої зустрічі міністра і посла було порушено питання допомоги Японії в наданні технічного обладнання для Мультимедійної платформи іномовлення України, проте сторони вирішили передати обладнання Суспільного мовлення, щоб реформа відбулася ефективно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА