16:25 24.01.2017

Оприлюднені в соцмережах списки заручників некоректні

2 хв читати
Оприлюднені в соцмережах списки заручників некоректні

Оновлені списки заручників, яких тримають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, а також безвісти зниклих у зоні АТО, оприлюднені в соцмережі Facebook, все ще є некоректними і не відповідають дійсності, заявляє Об'єднаний центр допомоги звільнення полонених при Службі безпеки України.

"Укотре в соціальних мережах оприлюднено списки осіб, яких тримають у заручниках незаконні збройні формування, або зникли безвісти в районі проведення АТО. Попередньо проведений СБ аналіз вищезгаданих списків засвідчив, що внесені в них дані є некоректними і такими, що не відповідають дійсності", - йдеться в заяві Об'єднаного центру допомоги звільнення полонених при СБУ на офіційній сторінці спецслужби в соцмережі Facebook у вівторок.

За інформацією центру, звіряння оприлюднених списків з офіційними даними СБУ жодного разу не здійснювалося.

"За даними обліку, станом на 28.11.2016 у заручниках у незаконних збройних формувань перебуває 110 осіб, значаться зниклими безвісти в районі проведення АТО 490 осіб. Стосовно 57 осіб із числа заручників центр отримав підтверджені дані щодо їх місць утримання, відомості про місцезнаходження інших осіб наразі перевіряють і уточнюють", - йдеться в заяві.

Центр допомоги звільнення полонених при СБУ заявляє, що спільно з іншими органами здійснюються необхідні заходи, спрямовані на забезпечення постійного і дієвого процесу звільнення незаконно позбавлених волі осіб та заручників, а також пошуку безвісти зниклих у районі проведення антитерористичної операції.

"Облікована в центрі інформація про постраждалих постійно використовується для ведення переговорного процесу зі звільнення заручників та пошуку безвісти зниклих під час засідань тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на сході України, а також під час роботи міжнародних гуманітарних організацій на непідконтрольній території. Систематично проводяться консультації з рідними і близькими осіб, яких тримають у заручниках, або зниклих безвісті в районі проведення АТО, під час яких подається актуалізована та перевірена інформації щодо стану пошуку їх рідних, а також вжитих заходів у напрямі їх звільнення", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, 10 січня 2017 року народний депутат України Надія Савченко у своїй сторінці в соцмережі Facebook оприлюднила списки утримуваних у заручниках на не підконтрольних владі України територіях Донбасу, українських політв'язнів, яких тримають у російських в'язницях та в окупованому Росією Криму, а також список осіб, яких керівництво "ДНР"/"ЛНР" хоче отримати від української сторони.

Пізніше Н.Савченко кілька разів оприлюднювала начебто оновлені списки. Останнього разу вона виклала на своїй сторінці у Facebook дані станом на 22 січня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА