11:44 25.01.2017

Крищенко зняв кандидатуру з конкурсу на посаду голови Нацполіції

2 хв читати
Крищенко зняв кандидатуру з конкурсу на посаду голови Нацполіції

Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко заявляє, що прийняв рішення зняти свою кандидатуру з конкурсу на посаду голови Нацполіції.

"Як патріот своєї професії не можу ставити під сумнів об'єктивність вибору керівника багатотисячного колективу поліції. В першу чергу це пов'язано з трагічними подіями на Київщині", - пояснив своє рішення А.Крищенко на сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він побажав успіхів своїм колегам у подальших етапах відбору.

Як повідомлялося, під час спецоперації Нацполіції України та Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) із затримання грабіжників у с. Княжичі поблизу Києва рано-вранці 4 грудня 2016 року внаслідок непередбачених обставин сталася перестрілка зі співробітниками Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони, під час якої загинули п’ять правоохоронців.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідчі Генпрокуратури вбачають у діях тих, хто координував операцію правоохоронців, ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків. За словами Ю.Луценка, команда направити КОРД була неправильною.

13 січня Національна поліція України оприлюднила список із 64 кандидатів на посаду голови Нацполіції, зокрема В.Трояна. Конкурс буде проведено в п'ять етапів, відбір здійснює консультативна відбіркова комісія, яка вивчає подані кандидатами документи, проводить тестування та співбесіди. Шляхом голосування буде визначено не більше ніж трьох кандидатів, фінальний список буде передано на затвердження міністру Арсену Авакову до 15 лютого цього року.

Раніше про рішення зняти свою кандидатуру з конкурсу на посаду голови Нацполіції заявив в. о. голови Нацполіції Вадим Троян, пояснивши це нестачею 20 місяців стажу роботи у галузі права.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА