14:28 26.01.2017

У вбивствах Нігояна, Жизневського і Сеника підозрюють правоохоронців

2 хв читати

У вбивствах на майдані Незалежності в Києві у 2014 році Сергія Нигояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника підозрюють представників правоохоронних органів, заявив начальник управління спеціальних розслідувань ГСУ Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Попередня експертиза, яка проводилася місяць, виявила, що постріли в Нігояна, Жизневского і Сеника нібито були здійснені до 3 м. Висувалися версії, що це або переодягнений провокатор, або, можливо, серед своїх. Ми засумнівалися, призначили ще одну експертизу, яка вказує, що постріл міг бути з більшої відстані, і в коло підозрюваних потрапили представники правоохоронних органів", - розповів С. Горбатюк журналістам у Києві в четвер.

За його словами, слідство встановило підрозділи, що звузить коло підозрюваних.

"Зараз ідентифіковані підрозділу, але робота складна, оскільки ніхто з правоохоронців не сприяє тому, щоб справи краще розкривалися. Є тисячі правоохоронців, яких допитали, і лише 10 осіб погодилися допомагати слідству", - сказав С. Горбатюк.

За його словами, М. Жизневський загинув від кулі, призначеної для зупинки транспортних засобів, які використовуються лише в Міністерстві внутрішніх справ, і продажу не підлягають. А в Р. Сеника було наскрізне поранення, але з ознаками, що куля була такою ж, як і та, що вбила М. Жизневського.

"Зараз більше підстав говорити, що причетні працівники внутрішніх справ – ІФ), але говорити категорично я ще не можу, тому що на сьогоднішній день підозру нікому не висунуто", - наголосив представник Генпрокуратури.

Він нагадав, що за результатами розслідування подій на Майдані в 2013-2014 роках повідомлено про підозру 350 особам.

"За результатами розслідування повідомлено про підозру 350 особам, щодо 221 справи направлені до суду, серед них 47 високопосапосадовців та 190 правоохоронців, 19 слідчих, 12 прокурорів, 15 суддів, які приймали ті чи інші дії, щоб перешкодити проведенню мітингів", сказав С. Горбатюк.

Водночас він зазначив, що судді не хочуть розглядати справи щодо вбивств учасників Євромайдану і беруть масові самовідводи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє ворожих агентів отримали 15 років ув'язнення за наведення ракет по військовій та медичній інфраструктурі Херсона

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА