17:10 27.01.2017

ФГВФО не визнав переуступку прав вимоги за кредитами банку "Михайлівський" компанії "Плеяда"

2 хв читати
ФГВФО не визнав переуступку прав вимоги за кредитами банку "Михайлівський" компанії "Плеяда"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) не визнав переуступки прав вимоги за кредитами банку "Михайлівський" (Київ) фінансової компанії "Плеяда": договір факторингу, укладений між банком і ФК 19 травня 2016 року, на сьогодні залишається нікчемним, повідомляється на сайті Фонду.

"Постанова Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) від 12 січня 2017 року не ставить крапку в справі про переуступку прав вимоги за кредитами фізичних осіб банку "Михайлівський", - йдеться в повідомленні.

ФГВФО пояснює: адміністративний суд не розглядає питання по суті, а лише по процедурі. Також, згідно з постановами Верховного суду України від 16 лютого та 15 червня 2016 року, на спори, що виникають на стадії ліквідації (банкрутства) банку, не поширюється юрисдикція адміністративних судів. Остаточне рішення може бути винесене господарським судом чи судом загальної юрисдикції по суті питання нікчемності.

Крім того, Фонд заявляє, що під час процесу було допущено безліч грубих порушень, що вплинуло на об'єктивність і правомірність прийнятого рішення. У зв'язку з цим ФГВФО має намір оскаржувати ухвали ВАСУ у Верховний суд.

Так, договір факторингу, укладений між банком і ФК, на сьогодні залишається недійсною згідно з наказом уповноваженої особи на ліквідацію банку Олександра Волкова. Апеляційний адміністративний суд 31 січня 2017 року розгляне скаргу банку і ФГВФО на рішення адмінсуду про визнання протиправним цього наказу. Як наголошується, в справі не розглядається факт нікчемності, а лише оспорюється документ, яким ці факти визначені. Крім того, зазначена ситуація є предметом розслідування у кримінальній справі у провадженні прокуратури Києва.

Згідно з повідомленням, рішення щодо коштів, що надійшли на накопичувальний рахунок банку "Михайлівський" у погашення зазначених зобов'язань, буде прийматися лише після повного і остаточного рішення суду щодо нікчемності.

Як повідомлялося, ФГВФО 30 травня 2016 року визнав нікчемним договір факторингу від 19 травня 2016 року між банком "Михайлівський" та ФК "Плеяда" з переуступки права вимоги за кредитними договорами на 682,3 млн. грн.

На початку червня 2017 року Національний банк України повідомив правоохоронні органи про наявність ознак організованої злочинності в діях керівників банку "Михайлівський", які напередодні введення тимчасової адміністрації переуступили вимоги за кредитами банку за заниженою ціною, що дає підстави вважати ці угоди нікчемними.

Нацбанк визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року і повідомив, що ще 23 грудня 2015 року він присвоїв йому статус проблемного у зв'язку з ризиковою діяльністю.

Незважаючи на це, 20 травня 2016 року банк провів операції, за підсумками яких навантаження на ФГВФО зросла з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА