13:12 29.01.2017

Керівництво України вшанувало пам'ять героїв Крут у Києві

1 хв читати
Керівництво України вшанувало пам'ять героїв Крут у Києві

Президент України Петро Порошенко разом із дружиною Мариною, а також спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм та членами Кабінету Міністрів вшанували пам'ять захисників української державності, що загинули у бою біля села Крути (Київська обл.) 1918 року в бою проти переважаючих сил Червоної гвардії.

Як передає в неділю кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", присутні поклали квіти до пам'ятного хреста на Аскольдовій могилі в Києві, де поховали загиблих у тій битві українських бійців. Присутні також вшанували пам'ять загиблих за незалежність України хвилиною мовчання.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави у зверненні до українського народу у День пам'яті Героїв Крут П.Порошенко зазначив, що цей героїчний бій назавжди вписано в скрижалі національної історії - насамперед як приклад волелюбності та незламності українського народу.

"Нині, як і тоді, Росія розв'язала війну і заперечує свою агресію, намагаючись поширити в світі міф про внутрішній конфлікт у нашій державі. Стало традицією в День пам'яті Героїв Крут вшановувати героїв, які віддали своє життя за суверенітет і територіальну цілісність держави вже в нинішній українсько-російській війні. Вічна їм пам'ять", - йдеться у зверненні президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА