09:56 31.01.2017

Близько 12 тис. жителів Авдіївки можуть бути евакуйовані до найближчих населених пунктів

2 хв читати
Близько 12 тис. жителів Авдіївки можуть бути евакуйовані до найближчих населених пунктів

Місцеві органи влади і Держслужба України з надзвичайних ситуацій відпрацьовують механізм евакуації жителів Авдіївки (Донецька обл.) – розглядається можливість вивезення близько 12 тис. людина в розташовані поруч населені пункти, повідомив глава ДСНС Микола Чечоткін.

"Відпрацьовано питання евакуації близько 12 тис. громадян до найближчих 10 населених пунктів (Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка, Покровськ, Селідове, Гірник, Новгородське, Українськ, Бахмут, Слов'янськ). Для цього підготовлені і перебувають у готовності 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч осіб. Крім цього, для евакуації населення сплановано роботу двох приміських електропоїздів, які можуть евакуювати до 1 тис. 600 осіб за один рейс", - цитує М.Чечоткіна прес-служба ДСНС за підсумками минулого у вівторок засідання оперативного штабу щодо ситуації в Авдіївці.

На території Авдіївки організовано 11 пунктів обігріву. Забезпечено мінімальний тиск і температуру теплоносія (до 40 градусів) в системі теплопостачання міста. У квартирах підтримується температура повітря 15-16 градусів тепла. Тимчасово припинено роботу 14 дошкільних і загальноосвітніх установ.

Організовано контроль за протипожежним захистом печей Авдіївського коксохімічного заводу.

За словами М.Чечоткіна, у разі ускладнення ситуації в Авдіївці ДСНС сформувала і тримає у готовності зведений аварійно-рятувальний загін загальною чисельністю близько 150 осіб, 14 од. електростанцій різної потужності, 22 пункти обігріву та 4 уніфікованих моторних підігрівача.

За даними Укргідрометцентру, на найближчі дві доби в Авдіївці триматиметься низька температура повітря: 1 лютого - до -18 градусів, 2 лютого - до -10 градусів.

"Враховуючи таку ситуацію, пріоритетними завданнями для місцевих органів влади і служб цивільного захисту є недопущення розморожування систем теплопостачання міста. Також узгодження питання зі спеціальним координаційним центром з припинення вогню і ОБСЄ зі встановлення безпечних умов і вжиття заходів з відновлення в найкоротші терміни електропостачання теплоелектростанції заводу та фільтрувальної станції", - наголосив глава ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА