12:22 06.02.2017

СБУ оприлюднила аудіо переговорів Плотницького та його заступника

2 хв читати
СБУ оприлюднила аудіо переговорів Плотницького та його заступника

Слідчі Служби безпеки України в Дніпрі завершили досудове розслідування кримінального провадження стосовно ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького і двох командирів незаконних озброєних формувань у справі збитого в 2014 році літака Іл-76 Збройних сил України, оприлюднено аудіозапис підтверджувальних переговорів.

"Слідчі СБУ отримали беззаперечні докази того, що голова терористичної організації "ЛНР" І.Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування "батальйон "Зоря", разом з А.Патрушевим (на той час - його заступником) і командиром незаконного збройного формування "Вітязь" О.Гурєєвим були безпосередніми організаторами терористичного акту. З метою блокування сил АТО вони влаштували засідки та керували групами бойовиків, озброєних ПЗРК, які перекривали авіаційне сполучення аеропорту Луганська", - повідомляє прес-центр СБУ в понеділок.

На сайті СБУ викладено аудіозапис переговорів між І.Плотницьким і А.Патрушевим, який, зокрема, звітує: "Зайшли два борти, один збили. Три штуки (ракети - ІФ) дали осічку. Але борт завалили".

Крім того, СБУ оприлюднила аудіофайл розмови О.Гурєєва з підприємцем Станіславом із Краснодону (Луганська обл.), який погодився здати залишки збитого Іл-76 на брухт. О.Гурєєв запропонував: "Є робітка. Ми довбонули Іл-76, його потрібно завантажити і здати на брухт... Є шматки по 2-3 тонни, їх руками не повантажиш". Сторони домовлялися про використання крану. Щодо збитого Іл-76 О.Гурєєв також сказав: "Це мій трофей, його можна пиляти і здати до біса. Ваших 20% буде".

Як повідомлялося, наприкінці січня кримінальне провадження стосовно ватажка терористичної організації "ЛНР" І.Плотницького і двох командирів НЗФ у справі збитого літака Іл-76 направлено до суду.

"Прокуратура Дніпропетровської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно голови терористичної організації "ЛНР" І.Плотницького і двох командирів батальйонів А.Патрушева та О.Гурєєва у справі збитого літака Іл-76. Дії зазначених осіб кваліфіковано як терористичний акт (ч. 3 ст. 258 КК України)", - повідомляла Генпрокуратура.

Трагедія сталася в червні 2014 року, тоді на території Луганської області переносний зенітно-ракетний комплекс уразив військово-транспортний літак Іл-76 ЗСУ під час заходження на посадку в аеропорт Луганська. Внаслідок ураження літак спалахнув, упав, а дев'ять членів екіпажу і 40 військовослужбовців загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО МОБІЛІЗАЦІЮ - САЙТ ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

У ЄС не проводять паралелей між захистом Ізраїлю від ракет Ірану із ситуацією в Україні

Виплату 70 тис. військовим "на нулі" може бути покрито коштом податків і ОВДП - Гетманцев

У російському Брянську вночі були знеструмлені відразу кілька військових і промислових об'єктів - ГУР

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА