13:40 06.02.2017

АКХЗ, як і раніше, частково законсервований через недостатню потужність електроенергії, що подається одним введенням ЛЕП

2 хв читати
АКХЗ, як і раніше, частково законсервований через недостатню потужність електроенергії, що подається одним введенням ЛЕП

Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ, Донецька обл.), найбільше в Європі коксохімічне підприємство, що входить до групи "Метінвест", як і раніше, залишається частково законсервованим через недостатню потужність електроенергії, що подається одним приєднаним введенням ЛЕП.

"Ми все ще в режимі консервації. Запустити другу частину заводу з ГПП-1 технічно неможливо, перемичка на ГПП-2 може передати не більше ніж 10 мегават. Кількість коксового газу не дозволяє одночасно гріти і батареї, і місто, тому морози, які насуваються, можуть принести серйозні проблеми. Для нас і для міста", - написав генеральний директор підприємства Муса Магомедов у Facebook у понеділок.

При цьому він висловив сподівання на допуск енергетиків ДТЕК до ремонту другого введення ЛЕП.

"І треба чітко розуміти, що одного введення на місто, завод і ДФС (Донецька фільтрувальна станція - ІФ) із чотирьох в умовах перманентних бойових дій - катастрофічно мало", - наголосив гендиректор.

Водночас топ-менеджер зазначив, що "можна перевести дихання".

"Що ми маємо на сьогодні? Завдяки активній роботі СЦКК, ОБСЄ, МНС та особистої участі губернатора Павла Івановича Жебрівського енергетикам ДТЕК вдалося відновити одну лінію Макіївка-2 - АКХЗ і під’єднати місто Авдіївку та ДФС. Гуманітарні питання в частині електро- та водопостачання вирішено, розпочато активні ремонтно-відновні роботи бригадами міста і МНС", - констатував М.Магомедов.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі "Метінвесту", нині добове виробництво коксу на АКХЗ становить близько 3,5 тис. тонн, тоді як до обстрілу було 6,5 тис. тонн.

Як повідомлялося, в районі Авдіївки тривають артилерійські обстріли з боку бойовиків. Місто і завод були знеструмлені 29 січня, електрику на місто подали 5 лютого, також приєднано АКХЗ одним введенням ЛЕП із чотирьох.

АКХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. Випускає 31 вид продукції, основною з яких є кокс для металургії. Продукцію постачають і на українські підприємства, і зарубіжним компаніям. На частку АКХЗ припадає 23% українського ринку валового коксу.

Від початку ведення бойових дій АКХЗ зупинявся 13 разів. Підприємство неодноразово зазнавало масованих обстрілів. На його території розірвалося понад 320 снарядів, дев'ять працівників загинули, понад 50 осіб дістали поранень.

АКХЗ входить до групи "Метінвест".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА