17:22 07.02.2017

Порошенко підписав закон щодо зарахування частини ренти за користування надрами для видобування нафти та газу до місцевих бюджетів

2 хв читати
Порошенко підписав закон щодо зарахування частини ренти за користування надрами для видобування нафти та газу до місцевих бюджетів

Президент України Петро Порошенко підписав закон №1793-VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату", ухвалений Верховною Радою 20 грудня 2016 року.

Як повідомляється на офіційному сайті глави Української держави, закон набуває чинності з 1 січня 2018 року.

"Розподіл коштів із рентної плати за користування надрами... сприятиме зацікавленості місцевого населення у розвитку газовидобувної галузі в місцевості, де вони проживають, а також справедливому розподілу коштів між бюджетами різних рівнів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначалося, відповідний закон №3038 про спрямування з 2018 р. 5% ренти від видобутку нафти, газу та газоконденсату до місцевих бюджетів 20 грудня підтримали 259 депутатів парламенту.

Законом передбачається 2% ренти спрямовувати до обласних бюджетів, 2% - до районних і 1% - до бюджетів місцевого самоврядування за місцем розташування (видобутку) відповідних природних ресурсів. Виняток становлять бюджети міст республіканського та обласного значення і бюджети об'єднаних територіальних громад, які отримають 3%. 95% ренти надходитиме до загального фонду державного бюджету.

У разі користування надрами в межах континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони, до загального фонду держбюджету зараховуватимуться всі 100% ренти.

Під час обговорення депутати вирішили запустити цю норму з 2018 р., а не з 2017 р., щоб не розбалансувати держбюджет-2017, втрати якого могли б сягнути 2,4 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА