10:27 08.02.2017

Аваков вніс на посаду голови Нацполіції кандидатуру начальника департаменту карного розшуку Князєва

2 хв читати
Аваков вніс на посаду голови Нацполіції кандидатуру начальника департаменту карного розшуку Князєва

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вніс кандидатуру начальника департаменту карного розшуку Національної поліції Сергія Князєва на посаду голови Нацполіції.

"Сьогоднішнім вечором вніс прем'єр-міністру Володимиру Гройсману кандидатуру Сергія Князєва - на призначення голови Національної поліції України. Я запропонував цю кандидатуру за результатами проведеного за моєю ініціативою консультаційного конкурсу, який відбувався з 15 грудня 2016 року по 6 лютого 2017 року", - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

За словами міністра, спочатку було подано 64 заявки, однак процедура конкурсу передбачала п’ять етапів, за підсумками яких члени комісії рекомендували йому на вибір три кандидатури керівника Нацполіції, з яких він, "з огляду на думку членів комісії", запропонував кандидатуру С.Князєва.

А.Аваков розповів, що С.Князєв із 1995 року системно працює в кримінальному розшуку "від оперуповноваженого у Білій Церкві до начальника управління карного розшуку в Київській області", є кандидатом юридичних наук, за останні три роки очолював облуправління поліції в Закарпатській, Рівненській областях, працював у Київській та Донецькій областях. За мужність і героїзм, проявлені під час захисту суверенітету і територіальної цілісності України в грудні 2014 року, С.Князєва нагороджено Орденом Данила Галицького.

За його словами, глава уряду прийме рішення про внесення поданої кандидатури на засіданні Кабміну в середу, 8 лютого.

"Я сподіваюся, що генерал поліції Князєв, маючи досвід роботи "на землі", високий особистий авторитет, зарядженість на реформи, відмінний послужний список у карному розшуку та справжній бойовий досвід - найкраща кандидатура для глави Національної поліції України", - резюмував А.Аваков.

Як повідомлялося, 6 лютого Консультативна комісія з відбору кандидатів на посаду голови Нацполіції України визначилася з трьома кандидатами: С.Князєва, заступника голови Нацполіції Костянтина Бушуєва та директора Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Андрія Вишневського.

Секретар консультативної комісії Євген Захаров зазначив, що "всі троє, кожен по своєму, заслуговують... на посаду голови Нацполіції", але зауважував, що у К.Бушуєва "немає досвіду роботи в слідчих та оперативних органах", а у А.Вишневського "абсолютно немає досвіду роботи в поліції". Кандидатура С.Князєва, за його словами, розцінювалася комісією неоднозначно, але "він перевершив наші очікування - сильний лідер".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА