13:13 08.02.2017

Фонд гарантування продасть активи чотирьох банків по-новому

2 хв читати
Фонд гарантування продасть активи чотирьох банків по-новому

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) у рамках пілотного проекту у сфері реалізації активів неплатоспроможних банків апробує новий підхід до продажу активів, повідомляється на сайті фонду.

ФГВФО пояснює, що початкова ціна лотів на перші торги встановлюватиметься за балансовою вартістю (за умови, що вона не менша за оціночну), а самі активи безперервно будуть перевиставлятимуть на торги доти, доки їх не буде продано.

Участь у проекті візьмуть чотири банки - Євробанк, Фідобанк, банк "Хрещатик" та Укргазпромбанк. У трьох із них процес реалізації активів лише починається. Перші лоти, які виставлятимуть на аукціон за новою системою, вже пройшли передпродажну підготовку, йдеться в повідомленні.

За інформацією фонду, проект передбачає скорочення періодів між першими та наступними торгами. Так, за умовами "пілота", повторні аукціони мають проводитися не пізніше ніж через десять робочих днів після дати завершення попередніх відкритих торгів, які не відбулися.

Фонд зазначає, що головною новацією є те, що перевиставлення лотів відбуватиметься автоматично (без повторних розглядів та рішень виконавчої дирекції) до моменту продажу. Також передбачено можливість об'єднання лотів і продаж їх у складі пулів.

Згідно з процедурою, яка застосовується нині, щоразу після того, як ціна лота під час аукціонів знижується на 30% від початкової, актив має повторно виноситись на розгляд комітету та виконавчої дирекції фонду для затвердження подальших умов продажу та початкової вартості реалізації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА