11:44 09.02.2017

Нові спалахи АЧС зафіксовано в Рівненській, Харківській та Черкаській областях

1 хв читати
Нові спалахи АЧС зафіксовано в Рівненській, Харківській та Черкаській областях

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) за останні кілька днів отримала позитивні результати досліджень на африканську чуму свиней (АЧС) у Рівненській, Харківській та Черкаській областях.

Згідно з повідомленням на сайті Держпродспоживслужби, з 5 лютого в особистих підсобних господарствах громадян в с. Поліське (Рівненська обл.), с. Велика Самара (Харківська обл.) і ФГ "Новоселиця" (Черкаська обл.) було зареєстровано загибель свиней.

Під час дослідження відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз "африканська чума свиней".

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани щодо ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту і нагляду.

В осередках захворювання вживають заходів з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається під час прямого контакту хворих і здорових тварин, через продукти зі свинини, кліщами та механічно (транспортними засобами, під час переміщення людей і тварин). Вакцини від АЧС немає.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА