16:16 13.02.2017

Міненерговугілля ініціюватиме введення тимчасових надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку

2 хв читати
Міненерговугілля ініціюватиме введення тимчасових надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України ініціюватиме прийняття Кабінетом Міністрів розпорядження про введення тимчасових надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку, повідомив глава міністерства Ігор Насалик.

"Міністерство ініціюватиме введення НС в енергетиці", - сказав він за підсумками засідання антикризового енергетичного штабу в понеділок.

За його словами, пропозицію про таке рішення буде направлено Кабміну "в найближчі години". Перелік надзвичайних заходів, зокрема, перебачатиме мінімізацію використання ТЕС, що працюють на антрациті.

У свою чергу, голова НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук повідомив, що на сьогодні запаси антрациту на складах ТЕС становлять 842 тис. тонн (тижнем раніше 858 тис. тонн - ІФ) і використання цих запасів вистачить на 40 діб роботи.

"Але потрібно враховувати, що на різних станціях ситуація відрізняється від 14 до 100 діб", - зазначив він.

Як повідомлялося, наприкінці січня ветерани АТО і народні депутати заблокували гілку залізниці Луганськ – Лисичанськ - Попасна на ділянці Гірське - Золоте для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями. Блокпост блокади отримав назву "Редут Богдана". Пізніше було заблоковано станцію Светланове.

26 січня Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці в Луганській області на лінії розмежування за ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій).

Запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ України протягом січня 2017 року зменшилися на 5,5% (на 113,3 тис. тонн) і до 1 лютого становили 1 млн 948,2 тис. тонн. Зокрема до 1 лютого-2017 запаси вугілля Г+Д становили 905,9 тис. тонн (1,038 млн тонн – до 1 січня 2017), АШ+Т – 1 млн 42,3 тис. тонн (1 млн 23,5 тис. тонн – до 1 січня 2017).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА