13:19 21.02.2017

Споживчі настрої в Україні в січні погіршилися

1 хв читати
Споживчі настрої в Україні в січні погіршилися

Індекс споживчих настроїв в Україні в січні 2017 року знизився на 3,4 пункту порівняно з груднем 2016 року - до 53,7 (за шкалою від 0 до 200), такі дані щомісячного дослідження оприлюднила компанія GfK Ukraine.

"Після сильного зростання в грудні індекс споживчих настроїв зменшився в січні 2017 року. Проте його значення є вищим, ніж у січні минулого року", - коментують результати аналітики GfK Ukraine.

Вони зазначають, що найсуттєвіше знизився індекс доцільності великих покупок - на 7,8 пунктів, до 55,7, та індекс поточного становища - на 5,4 пункту, до 48.

Як зазначено в прес-релізі, індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчих п'яти років знизився на 4,3 пункту - до 70,8.

Водночас, згідно з оприлюдненими даними, в січні покращилися очікування українців щодо ситуації з безробіттям: індекс очікуваної динаміки безробіття скоротився на 3,4 пункту - до 141,8.

Очікування українців щодо курсу гривні протягом найближчих трьох місяців погіршилися: індекс девальваційних очікувань збільшився на 5,2 пункту ─ до 163,7, а індекс інфляційних очікувань становив 189,6, що на 3,3 пункту вище, ніж у грудні минулого року.

GfK Ukraine здійснює вибіркові дослідження домашніх господарств для визначення споживчих настроїв в Україні з 2000 року: під час дослідження опитують 1 тис. людей віком від 16 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА