16:31 22.02.2017

Термін перебування Фірташа у Відні може затягнутися більш ніж на рік

2 хв читати
Термін перебування Фірташа у Відні може затягнутися більш ніж на рік

Український бізнесмен Дмитро Фірташ, який перебуває у Відні з березня 2014 року в зв'язку з запитом США про його екстрадицію, залишиться в столиці Австрії ще на термін від кількох місяців до року у зв'язку з відсутністю в його справи прецедентів в австрійському правосудді, вважає один з адвокатів Ральф Ісінеггер.

"Д. Фірташ залишається у Відні, термін його перебування в Австрії може затягнутися на кілька місяців, можливо, більше ніж на рік", – сказав він журналістам у Відні в середу.

Днем раніше Вищий земельний суд Відня задовольнив апеляцію на рішення суду нижчої інстанції від 30 квітня 2015 року про відмову в екстрадиції українського бізнесмена в США. Остаточне рішення з цього питання залишається за Федеральним міністром юстиції Австрії. І одразу після засідання апеляційного суду прокуратура Відня затримала Д. Фірташа у зв'язку з новою його екстрадицію – ще і в Іспанію.

"Міністр юстиції Австрії має детально вивчити обидві справи – щодо запиту на екстрадицію в США і щодо європейського ордера на арешт з Іспанії", – пояснив Р. Ісінеггер.

На його думку, міністр юстиції може переконатися в політичній мотивації цих запитів, на підставі чого відмовити в задоволенні запитів США та Іспанії. Строки розгляду документів міністром юстиції не встановлені – таких прецедентів не було в австрійському правосудді, уточнив захисник Д. Фірташа.

За його словами, поки що адвокати вживають всіх можливих заходів, щоб оскаржити рішення апеляційного суду, взокрема подання апеляції до Верховного суду Австрії і в Європейський суд з прав людини.

Як повідомлялося, суд у Відні має визначитися з мірою запобіжного заходу для Д. Фірташа приблизно до 15:30 четверга, 23 лютого. Згідно з правилами європейського ордера на арешт, який був виписаний Іспанією, після рішення суду про запобіжний захід є 30 днів на рішення суду першої інстанції щодо екстрадиції, а потім ще 30 днів для розгляду його у другій інстанції у разі подання апеляції.

Голова ради групи компаній Group DF Д. Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США. Бізнесмена звинуватили в тому, що він з допомогою хабарів на загальну суму в $18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титанової сировини в Індії для подальшого продажу готової продукції в США.

Глава Мін'юсту Австрії Вольфганг Брандштеттер після нового затримання Д. Фірташа заявив місцевим ЗМІ, що питання про його екстрадицію до США "як і раніше відкрите". За словами міністра, складність справи в одночасному подання запиту на екстрадицію українського бізнесмена ще і в Іспанію, у разі задоволення якого постане вибір, який з них задовольняти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА