18:37 10.03.2017

Україна зарекомендувала себе у світі як країна з дуже високим науковим потенціалом - Порошенко

2 хв читати
Україна зарекомендувала себе у світі як країна з дуже високим науковим потенціалом - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна давно зарекомендувала себе у світі як держава з надзвичайно високим науковим потенціалом і відзначив важливість того, що українські виші навчають студентів вчитися.

Як повідомляє прес-служба президента України, П.Порошенко в п'ятницю зустрівся з переможцями міжнародних учнівських олімпіад 2016 року з різних предметів.

"Ви захистили не просто високий рівень української освіти, не лише честь шкіл, ліцеїв та гімназій, де ви навчаєтесь. Це насправді захист честі України", - сказав П.Порошенко.

За його словами, дуже важливо, щоб у стрічках новин іноземних видань Україна з'являлася і як країна, де є надзвичайно велика кількість переможців олімпіад.

П.Порошенко зазначив, що освіта сьогодні дуже швидко якісно змінюється, і тому дуже важливо, що кращі українські навчальні заклади та найкращі університети України навчають студентів вчитися.

"Коли в тебе є жага знань, то ти обов’язково переможеш, зможеш побороти конкуренцію. Україна зарекомендувала себе в світі давно і міцно тримає цю високу планку як держава з надзвичайно високим науковим потенціалом", - зазначив глава держави.

Він нагадав, що у всьому світі цінують українських IT-фахівців, математиків, конструкторів, інженерів, хіміків, вчених-біологів тощо.

За його словами, "повне оновлення знань у певних галузях відбувається за два-три роки, розширюється географія і можливості для тих, хто хоче отримати якісну освіту".

П.Порошенко зазначив, що розроблено програму для стимулювання участі та перемог в Олімпіадах, зокрема, йдеться об президентські стипендії та зарахування до найкращих вищих навчальних закладів України, а також стимулювання вчителів, учні яких перемагають на змаганнях.

За його словами, прийде час, коли зростуть і інвестиції в реформовану науку.

У свою чергу молоді науковці поділилися з президентом своїми враженнями від участі в міжнародних учнівських змаганнях та обговорили можливості і заохочення української молоді до наукової діяльності, і розширення участі українців у міжнародних учнівських олімпіадах з різних предметів.

Україну на міжнародних учнівських олімпіадах представляли 30 школярів з усіх областей. 22 молоді українці отримали нагороди, серед яких - три золоті, дев’ять срібних і десять бронзових медалей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА