14:40 14.03.2017

Україна ратифікувала угоду з Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування

2 хв читати
Україна ратифікувала угоду з Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування

Верховна Рада ратифікувала Конвенцію між урядом України і урядом Люксембургу про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків на доходи і на капітал (законопроект №0125).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідне рішення проголосували у вівторок 236 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

"Проаналізувавши операції суб'єктів господарювання, ми дійшли висновку, що Люксембург є одним з центрів інвестицій. Тому ратифікація між державами угоди і протоколу про уникнення подвійного оподаткування є дуже важливою і очікуваною для нас подією", - прокоментувала ратифікацію глава профільного парламентського комітету Ніна Южаніна.

Вона повідомила, що перед ратифікацією провела зустріч з офіційними представниками Люксембургу, на якій міністр закордонних справ цієї країни Жан Ассельборн наголосив, що Люксембург не є і ніколи не був офшорною країною, не потрапляв ні в які сірі або чорні списки. "І Україна, і Люксембург приєдналися до ініціативи Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) щодо протидії розмиванню податкової бази BEPS, тому ми маємо грати за однаковими правилами", - зазначив міністр. Він запевнив, що Люксембург готовий надавати Україні всю необхідну інформацію про операції українських суб'єктів господарювання в автоматичному режимі.

Як повідомлялося, підписання оновленої конвенції між Україною і Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування відбулося 30 вересня 2016 року, і це завершило 19 річний переговорний процес.

Раніше з проханням прискорити підписання цього документа до українського Мінфіну зверталося ПАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат" ArcelorMittal Кривий Ріг "(Дніпропетровська обл.).

За даними Мінфіну, угодою передбачено оподаткування дивідендів - за загальною ставкою 15%; для дивідендів, одержуваних компанією, що володіє не менше 20% капіталу компанії, яка ці дивіденди виплачує, - 5%.

Оподаткування процентів передбачено за загальною ставкою 10%; для відсотків, сплачуваних у зв'язку з продажем у кредит промислового, комерційного або наукового обладнання, - 5%; відсотків за банківською позикою - 5%.

Оподаткування роялті встановлено за загальною ставкою 10%, для роялті щодо авторських прав на наукові твори, патенту, торгової марки, секретної формули, процесу або інформації щодо промислового, комерційного або наукового досвіду - 5%.

Мінфін нагадував, що конвенцію було підписано ще у вересні 1997 року, проте в 1998 році Верховна Рада відхилила її ратифікацію, оскільки документ передбачав звільнення від оподаткування дивідендів і ставку оподаткування відсотків на рівні 2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА