13:14 20.03.2017

Порошенко виступає за створення Служби фінансових розслідувань найближчим часом

2 хв читати
Порошенко виступає за створення Служби фінансових розслідувань найближчим часом

Президент України Петро Порошенко відзначає необхідність реорганізації податкової міліції та створення Служби фінансових розслідувань.

"Моя пряма політична воля полягає в тому, що цю структуру, податкову міліцію, слід ліквідувати", - сказав П.Порошенко під час п'ятого засідання Ради регіонального розвитку в Києві в понеділок.

Він також зазначив, що в цій роботі потрібні "не силові, а аналітичні здібності, не груба сила і "маски-шоу", а ініціативна та конкретна робота".

За словами П.Порошенка, законопроект, необхідний для реорганізації податкової міліції, буде розроблено за активної участі парламенту, уряду, профільного комітету, а також громадськості, і президент готовий подати до Верховної Ради такий проект як невідкладний.

"Щоб уже в найкоротші терміни розпочала роботу нова служба фінансових розслідувань як принципово новий та інтелектуально-аналітичний орган", - уточнив президент.

Як повідомлялося, під час проходження законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу для поліпшення інвестиційного клімату (закон №1797-VIII) наприкінці 2016 року у ВР припустилися технічної помилки під час зміни нумерації пунктів.

"Де-юре правовий статус податкової міліції зараз - "поза законом". Де-факто її не ліквідовано, працівників не звільнено, провадження не передано, продовжує свою діяльність", - описала ситуацію народний депутат Тетяна Острікова (фракція "Самопоміч").

Міністр фінансів Олександр Данилюк у такій ситуації закликав до якнайшвидшого ухвалення закону про створення фінансової поліції, про що йдеться в меморандумі з Міжнародним валютним фондом і категорично виступив проти відновлення податкової міліції.

Спроба Верховної Ради 23 лютого повернути податкову міліцію в правове поле провалилася - підтримана профільним парламентським комітетом поправка до законопроекту "Про оподаткування спадку" була розкритикована міністром фінансів О.Данилюком і набрала 194 голоси за необхідного мінімуму у 226 голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА