16:28 22.03.2017

Україна і Польща відпрацьовують плани ВТС у рамках європейської оборонної програми Narew зі створення системи ППО малої дальності

2 хв читати
Україна і Польща відпрацьовують плани ВТС у рамках європейської оборонної програми Narew зі створення системи ППО малої дальності

Україна і Польща відпрацьовують плани ВТС у рамках європейської оборонної програми Narew ("Нарва") щодо створення системи протиповітряної оборони (ППО) малої дальності, повідомив польсько-український портал PolUkr з посиланням на польське агентство Altair.

За інформацією польського ресурсу, під час переговорів у березні держконцерн "Укроборонпром" запропонував Міністерству Національної оборони (МНО) Польщі співпрацю за програмою створення системи ППО малої дальності під кодовою назвою Narew, що реалізується польським PGZ спільно з європейським оборонним консорціумом MBDA. Проект української сторони має робочу назву R-27 ADS (Air Defence System) і передбачає спільне створення системи ППО з використанням українських керованих авіаційних ракет середньої дальності Р-27, виробництва ДАХК "Артем" (Київ). Як нагадує видання, у 2016 році Польща підписала угоду з українською компанією на поставку ракет Р-27P1 для винищувачів МіГ-29 польських ВПС.

За даними агентства Altair, частину елементів системи, зокрема й оглядовий радар, радіолокатор наведення ракет, мобільну пускову установку, пасивну оптико-електронну систему спостереження за повітряними цілями і супроводу ракети, систему бойового управління, а також систему зв'язку між компонентами заплановано виробляти в Польщі. За попередньою інформацією, випробування R-27 ADS за участю польських військових заплановано на 2018 рік.

Як повідомлялося, влітку 2016 року сформовано ДП "Спецтехноекспорт" і польської WB Electronics. Консорціум визнано переможцем тендера військового відомства Польщі на поставку керованих ракет середньої дальності Р-27Р1 класу "повітря-повітря" для винищувачів МіГ-29 польських ВПС. У грудні 2016 року "Укроборонпром" і польська WB Electronics S. A. підписали угоду про співпрацю щодо створення нових зразків зенітного і зенітно-ракетного озброєння.

За даними з відкритих джерел, оборонна програма Narew зі створення системи ППО малої дальності має бути частиною оборонної програми зі створення комплексної системи ППО Tarcza Polska ("Польський Щит") – одного з елементів американської ЄвроПРО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА