14:07 29.03.2017

Кабмін ініціює скасування кримінальної відповідальності за несвоєчасне подання е-декларації та перезавантаження складу НАЗК

2 хв читати
Кабмін ініціює скасування кримінальної відповідальності за несвоєчасне подання е-декларації та перезавантаження складу НАЗК

Кабінет Міністрів України має намір розробити законопроект про скасування кримінальної відповідальності за несвоєчасне подання електронної декларації в межах десяти днів, а також про перезавантаження складу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Що стосується 400 тис. людей, які нині є заручниками (ситуації - ІФ). Ми готові спільно з Кабінетом Міністрів швидко розробити необхідні зміни до законодавства... Усі, хто не мав такої можливості, - подати декларації, але подав чернетки - нам треба буде просити парламент, щоб він для цих людей фактично запровадив скасування кримінальної відповідальності та дав можливість їм подати декларації протягом ще десяти днів, умовно кажучи", - сказав П.Петренко на засіданні Кабінету Міністрів України в середу в Києві.

Він також закликав НАЗК поштою поінформувати декларантів про те, кому закон дозволяє подати е-декларації до 1 травня.

Крім того, міністр виступив за проведення незалежного аудиту НАЗК. "Я виступаю за те, щоб у законі було прописано швидкий дуже конкурс щодо перезавантаження (НАЗК - ІФ). Я повністю підтримую прем'єра - треба мати сміливість, якщо ти не здатний виконувати свою місію, а не звинувачувати усіх, що тобі заважають", - сказав П.Петренко

Глава Мін’юсту також підтримав висловлювання прем'єр-міністра про доцільність відставки голови НАЗК з власної ініціативи.

Крім того, міністр юстиції заявив, що колегіальність НАЗК була помилкою. "Наша пропозиція - оперативно, на базі вже створеної робочої групи розробити зміну до закону. Я вважаю, що це має бути орган з одноосібною відповідальністю", - сказав він.

На його думку, наявні проблеми з системою подання декларацій виникли внаслідок "непрофесійності та випадковості" людей, призначених на керівні посади НАЗК.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков додав, що в разі, якщо через проблеми в роботі реєстру е-декларацій сотні тисяч людей не зможуть подати декларації, то Національна поліція не зможе відкрити та розслідувати таку кількість справ одночасно.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що згоден із тим, що Міністерство юстиції має розпочати таку роботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Литва готова домагатися на саміті НАТО визначення шляху України до членства в альянсі - голова Сейму

Окупанти обезголовили українського військового на Донеччині, відкрито провадження - Офіс генпрокурора

Україна залучила вже $11,8 млрд зовнішнього фінансування з початку 2024 року - Шмигаль

Шмигаль: За останній тиждень сумарний оголошений пакет підтримки для нашої енергосистеми становив понад $1 млрд

Шмигаль доручив Міненерго проводити на регулярній основі брифінги про стан енергосистеми

До 15 років позбавлення волі засуджено інформатора РФ, який повідомляв про позиції ЗСУ біля Бахмута

ВР має намір передати Міноборони і Генштабу ЗСУ повноваження Кабміну про передислокацію військових частин

Унаслідок авіаудару по Слатину в Харківській області поранена мирна жителька

ВР має намір дозволити поновлювати колишні військові звання офіцерам, до яких застосовували дисциплінарні стягнення

Росіяни посилюють атаки, щоб вийти на межі Луганської області, - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА