20:13 03.04.2017

Tedis Ukraine заявляє про арешт банківських рахунків і вилучення товару вартістю понад 1 млрд грн

2 хв читати

Власники значної частки компанії Tedis Ukraine, найбільшого тютюнового дистриб'ютора в Україні, Річард Даксбері та Річард Доріан Фенхальц (громадяни Великої Британії) у зверненні до президента, генерального прокурора та міністра внутрішніх справ повідомили про арешт банківських рахунків і вилучення товару вартістю понад 1 млрд грн.

"31 березня 2017 року від керівництва компанії ми дізналися про те, що всі без винятку банківські рахунки компанії були арештовані та було вилучено товар, орієнтовна вартість якого перевищує 1 млрд грн. Як наслідок, це фактично паралізувало господарську діяльність компанії. Якщо така ситуація продовжиться, це вплине на бізнес, його комерційних партнерів, добробут його працівників і, зрештою, на наші інвестиції", - йдеться в оприлюдненому зверненні в понеділок.

Згідно з ним, резонансні події можуть стати негативним сигналом усім іноземним інвесторам, що вкладають свій капітал в українську економіку.

"Ми закликаємо вас, пане президенте, відновити справедливий баланс інтересів між бізнесом та урядом, з тим, щоб компанія Tedis Ukraine змогла якомога швидше відновити свою діяльність на користь усіх зацікавлених сторін", - наведено слова власників у зверненні.

Згідно з документом, від початку 2016 року компанія перебуває під тиском різних контролюючих органів, що значно ускладнює її операційну діяльність.

"Хронологія та методи слідчих дій свідчать про грубе порушення законних прав компанії Tedis Ukraine та її власників. Події останніх днів ускладнюють виконання зобов'язань компанії перед партнерами, зокрема і міжнародними, і, як наслідок, призведуть до недоотримання податкових надходжень бюджетом України", - зазначають у компанії.

За орієнтовними підрахунками Tedis Ukraine, кожен день простою компанії спричиняє втрати у 25 млн грн бюджетних надходжень.

"На сьогодні компанія працює та повертається до функціонування в нормальному операційному режимі, відновлено роботу всіх служб", - повідомляють у Tedis Ukraine.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА