12:28 04.04.2017

У МВФ очікують помірного впливу торговельної блокади ОРДЛО на економіку України - НБУ

2 хв читати
У МВФ очікують помірного впливу торговельної блокади ОРДЛО на економіку України - НБУ

Експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) очікують помірного впливу на економіку України торговельної блокади окремих районів Донецької та Луганської областей, повідомляється в прес-релізі Національного банку України (НБУ).

"Рішення про виділення чергового кредитного траншу було прийнято після додаткового вивчення експертами МВФ можливого впливу торговельної блокади на українську економіку та оновлення макроекономічних прогнозів з урахуванням наданих НБУ і Міністерством фінансів оцінок. Експерти МВФ дійшли висновку, що ситуація матиме помірний вплив на темпи економічного зростання і стан платіжного балансу та не становитиме загрози для виконання інфляційних цілей НБУ", - йдеться в документі.

За даними центробанку, умовою надання чергового траншу фінансування був суттєвий прогрес України в очищенні та стабілізації банківської системи.

"Спільне рішення уряду та НБУ наприкінці 2016 року про входження держави до капіталу ПриватБанку (Дніпро) було надзвичайно важливою передумовою для отримання подальшого фінансування від МВФ. За підтримки іноземних кредиторів, зокрема МВФ, Світового банку (СБ), Європейського банку реконструкції і розвитку(ЄБРР) і країн Великої сімки (G7), перехід ПриватБанку в державну власність отримав схвальні відгуки від міжнародної спільноти як приклад найкращої міжнародної практики щодо фінансового оздоровлення системно важливої фінансової установи", - повідомляє Нацбанк.

Регулятор при цьому продовжить працювати над тим, щоб усі банки в Україні функціонували на найвищому рівні нормативної практики та прозорості, які мають бути обов'язковими для стимулювання стійкого і стабільного зростання України.

Загалом НБУ вітає рішення МВФ про надання четвертого траншу фінансування у рамках програми EFF для поповнення міжнародних резервів країни, і як наслідок, зміцнення фінансової стабільності України.

"Це четвертий транш у рамках чотирирічної програми розширеного фінансування EFF, що є підтвердженням успішності реформ, спрямованих на створення більш міцної та стійкої фінансової системи та економіки. Це найуспішніша програма МВФ в історії України", - підсумував НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА