11:14 07.04.2017

Держпідприємство "Документ" у повному обсязі відновило свою роботу

2 хв читати
Держпідприємство "Документ" у повному обсязі відновило свою роботу

Державне підприємство "Документ" до ранку п'ятниці в повному обсязі відновило свою роботу. У СБУ наголошують, що слідчі дії не могли привести до блокування видачі біометричних паспортів.

"Усю ніч технічні працівники підприємства "Документ" і телекомунікаційної компанії, які мають відповідну ліцензію та надають захищені канали зв'язку центру обслуговування громадян... працювали над відновленням і установкою нового обладнання, маршрутизаторів для того, щоб вже сьогодні з ранку паспортні сервіси розпочали роботу і люди, які бажають оформити документ або отримати вже готовий закордонний паспорт, змогли це зробити", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар ДП "Документ" Володимир Поліщук.

Він наголосив, що вже в п'ятницю вранці підприємство працює в повному обсязі і надає послуги українцям.

За словами прес-секретаря, в рамках кримінального провадження СБУ вилучила деяке обладнання комунікаційної компанії, яка забезпечує спецзв'язок.

У свою чергу речниця СБУ Олена Гітлянська зазначила, що дії співробітників спецслужби "не могли призвести до блокування видачі біометричних паспортів".

Увечері 6 квітня в Україні були тимчасово припинені оформлення та видача біометричних документів (паспорт для виїзду за кордон і ID-паспорт) у центрах надання адміністративних послуг "Паспортних сервісах". Підрозділи міграційної служби працювали в штатному режимі.

Державна міграційна служба України повідомляла, що така ситуація склалася в результаті слідчих дій співробітників СБУ в одного з операторів зв'язку".

Державна міграційна служба звернулася з листами до СБУ, Держспецзв'язку та держпідприємство "Українські спеціальні системи (ДП УСС) щодо максимально швидкого відновлення роботи каналів зв'язку та відновлення можливості оформлення і видачі документів.

У свою чергу в держпідприємстві "Документ" заявляли, що підприємство призупинило роботу через проведення СБУ перевірок в однієї з телекомунікаційних компаній, що забезпечують захист каналів зв'язку.

У прес-центрі СБУ повідомили, що Співробітники Служби безпеки України викрили несанкціоноване втручання комерційної структури в роботу телекомунікаційних мереж Державної міграційної служби (ДМС), що створює умови для витоку інформації з обмеженим доступом; сервери ГМС не вилучалися.

За інформацією прес-центру, головним слідчим управлінням Служби безпеки проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 5 ст. 191 ч. 1 ст. 328 і ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. В його рамках встановлено, що в 2014-2015 роках спеціалізоване підприємство виконувало роботи зі створення, побудови та налаштування захищеної телекомунікаційної мережі для Державної міграційної служби (ДМС).

За інформацією спецслужби, під час виконання контракту в результаті попередньої змови з окремими посадовими особами ДМС та Держслужби спеціального зв'язку частина грошей була присвоєна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА