17:41 12.04.2017

МАУ впроваджує вимогу про надання пасажирами персональних даних

2 хв читати
МАУ впроваджує вимогу про надання пасажирами персональних даних

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) впроваджує обов'язкову вимогу про надання пасажирами персональних даних на етапі оформлення квитка.

Як повідомила прес-служба МАУ, ця норма передбачає внесення у бронювання паспортної та контактної інформації про пасажира та діє на всіх внутрішніх і міжнародних рейсах МАУ.

Так, сьогодні, 12 квітня, набув чинності закон "Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації", ухвалений Верховною Радою 21 березня 2017 року. Мета нової програми - забезпечити регулярність польотів і безпеку пасажирів, екіпажів, наземного персоналу та повітряних суден.

У новій редакції враховано стандарти та директиви Міжнародної організації цивільної авіації (ICАО), Європейського Союзу, Європейського агентства авіаційної безпеки, а також Європейської конференції цивільної авіації.

Згідно з законом, перевізники, які виконують рейси до/з пунктів ЄС, зобов'язані надавати міграційним службам країн прильоту/вильоту попередню інформацію про пасажирів. Пакет даних включає ім'я пасажира, його паспортні та контактні дані, дати в'їзду/виїзду, номер квитка, місце його оформлення, спосіб оплати, номер місця та інформацію про багаж.

"Ми уважно слідкуємо за змінами в законодавстві, аби працювати виключно в правовому полі. Тому невідкладно вводимо нову вимогу й розпочинаємо передавати інформацію про клієнтів міграційним службам відповідних держав. Система бронювання налаштована таким чином, що без внесення особистих даних про пасажира квиток оформити неможливо", - зазначила корпоративний прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

Компанія наголошує, що персональні дані пасажирів використовуються виключно з метою посилення заходів авіаційної безпеки і попередження терористичної загрози та зберігаються шість місяців із подальшою передачею на зберігання протягом чотирьох з половиною років. Обмін інформацією про пасажирів здійснюється між членами ЄС та третіми країнами за надійними каналами з потужним захистом персональних даних.

МАУ є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт - ДМА "Бориспіль".

Одним із кінцевих бенефіціарів компанії є бізнесмен Ігор Коломойський.

У флоті МАУ 39 літаків, з яких 35 середньомагістральні (зокрема 23 судна Boeing 737 NG), і чотири - далекомагістральні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА