10:57 14.04.2017

Екс-заступника директора ДП "Держзовнішінформ" взято під варту з правом застави в 2 млн грн - САП

2 хв читати
Екс-заступника директора ДП "Держзовнішінформ" взято під варту з правом застави в 2 млн грн - САП

Колишньому заступнику керівника державного підприємства "Держзовнішінформ" обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 2 млн грн, повідомляє увечері в четвер Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

При цьому САП, повідомляючи цю новину в Фейсбуці, не вказує, який суд ухвалив таке рішення за результатами розгляду клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), погодженого прокурором САП, не називається також ім'я фігуранта справи.

У середу детективи НАБУ затримали екс-заступника директора державного підприємства «Держзовнішінформ» за підозрою в привласненні коштів та службовому підробленні.

"За версією слідства, в період з травня 2013 року по лютий 2014 року колишній заступник директора "Держзовнішінформу" за попередньої змови з екс-директором цього ж ДП, зловживаючи службовим становищем, здійснили безпідставне перерахування 9,87 млн грн на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності. Кошти перераховано відповідно до укладених договорів і підписаних актів прийому-передачі наданих послуг. Розслідування встановило, що зазначені ПП фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів і підписання інших документів здійснено з метою прикриття злочинної діяльності", - повідомили в НАБУ.

Дії чиновника кваліфіковані за ч.5 ст.191 ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") і ч.2 ст.366 ("службова фальсифікація") КК України.

Також встановлюється місцезнаходження екс-директора держпідприємства, здійснюється перевірка на причетність до скоєних кримінальних правопорушень інших службових осіб.

Розслідування в цьому кримінальному провадженні детективи НАБУ почали в грудні 2015 року.

Як повідомляє САП в четвер, наразі підписано повідомлення про підозру колишньому керівнику ДП «Держзовнішінформ», вживають заходів з метою його вручення останньому передбаченим КПК України способом. За інформацією слідства нині зазначена особа перебуває на території проведення антитерористичної операції. У зв'язку з цим планується подання клопотання щодо проведення спеціального досудового розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА