13:43 19.04.2017

Міненерговугілля подало до Кабміну проект рішення про заборону ввезення енергетичного вугілля з РФ

2 хв читати

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляє про подання до Кабінету Міністрів України проекту рішення про заборону ввезення енергетичного вугілля з Росії.

"Міністерство подало до Кабміну те, щоб заборонити ввезення з російської сторони енергетичної групи вугілля", - сказав міністр журналістам перед засіданням уряду в середу.

І.Насалик зазначив, що нині за підтримки посольства США в Україні відбуваються переговори щодо можливості закупівлі антрациту в цій країні. Міністр додав, що домовленості планується досягти до кінця поточного місяця.

Як повідомлялося, 15 березня Рада національної безпеки і оборони вирішила тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі.

Того самого дня президент України Петро Порошенко заявив, що українське вугілля, яке видобувають на шахтах тимчасово неконтрольованих територій Донецької та Луганської областей, почали відправляти до Росії.

Глава Міненерговугілля І.Насалик 23 березня заявив, що Кабінет Міністрів має намір заборонити імпорт вугілля з РФ. "Проект постанови нині готується. Рішення буде прийнято", - сказав міністр.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 11 квітня заявив, що Україна в умовах припинення постачання антрациту з неконтрольованих територій в зоні АТО скоротить споживання цього енергетичного вугілля та покриє його дефіцит диверсифікованими імпортними постачаннями.

"Поки що постанови (про заборону імпорту антрациту з Росії - ІФ) немає, але я вважаю, що для нас дуже важливо диверсифікувати (постачання вугілля), але в жодному разі не постачати з Російської Федерації", - сказав глава уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА